Trabzon’da yapılan 11. Avrupa Gençlik Olimpik oyunlarında Niğde’den iki antrenör görev yapacak.
 
23–30 Temmuz 2011 tarihleri arasında 49 Ülkeden 9 branşta 4000 dolayında sporcunun mücadele edeceği 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nda (EYOF) Trabzon’da ilk kez ev sahipliği yapacağımız 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'na İlimiz Antrenörlerinden Ali Özdemir ve Bekir Çetinkaya görev yapacak.
 
Ülkemizin 140 sporcuyla katılacağı yarışlarda 114 sporcuyla Rusya Federasyonu yaparken, katılım sırasına göre üçüncü ülke 100 sporcuyla Sırbistan oldu. Son yıllarda ortaya konulan spor organizasyonlarındaki başarısıyla tüm dünyanın gündemine oturan Türkiye, Trabzon’daki Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’nın açılışında bir kez daha bu işin erbabı olduğunu ispatladı.
 
 
11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nda konuşma yapan Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, “Hedef 2020 olimpiyatlarını düzenlemek” Türkiye’nin artık kabuğunu kırdığını ve dünyanın en önemli spor organizasyonlarını başarıyla düzenlediğini söyledi. Tüm bu tecrübelerin ardından en büyük hayal ve hedeflerinin 2020 İstanbul Olimpiyatları’nı Türkiye’ye kazandırmak olduğunu belirten Akgül, “Bu hedef bir gün gerçekleşecek” dedi.


Editör: TE Bilişim