Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Gafur Emlek Gençlik lideri (Nokta) yetiştirme kursu hakkında bilgi verdi.
 
Gençlik Merkezlerinde aktif olarak görev alarak, gençlerimizin sosyal, kültürel ve sportif anlamda yetiştirilmelerine, Gençler arasında koordinasyonu ve diyalogu sağlamak, yetenek, deneyim, bilgi ve becerilerini gençlerle paylaşan gençlerin kişisel gelişimlerine katkı sağlayan Gençlik lideri (Nokta) yetiştirme kursunun Gençlik ve Spor Bakanlığımızca iki dönem halinde 12–16 Aralık 2011 ve 25–29 Aralık 2011 tarihleri arasında (yol hariç) Ankara’da Gençlik Lideri (Nokta) yetiştirme kursunun yapılacağını belirten Emlek Kursa katılmak isteyen ve aşağıda sıralanan şartları taşıyanların ekte örneği bulunan başvuru formunu doldurarak fotoğraflı özgeçmişiyle birlikte 1–2 Aralık 2011 tarihlerinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerine veya Gençlik ve Spor Bakanlığına başvurmaları gerekmektedir dedi.
 
KURSA KATILACAKLARDA ARANAN ŞARTLAR
 
1-    18 Yaşını doldurmuş ve 30 yaşından gün almamış olmak.
2-    Üniversitelerin lisans programlarından mezun olmak veya üniversitelerin lisans programlarında öğrenci olmak,
3-    Erkekler için askerliğini yapmış olmak veya en az bir yıl askerlikle ilişkisi bulunmamak,
4-    Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
5-    Türk Ceza Kanununun 53.maddesinde belirlenen süreler geçmiş olsa bile, kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına yada affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar,  devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini  aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak,
 
DİĞER HUSUSLAR    :
 
1-    Bakanlık, katılımcı sayısının yetersiz  olması veya başka zorunlu nedenlerden dolayı kursu iptal edebilir, kursun yerini değiştirebilir veya tarihini erteleyebilir. Yapılacak her türlü değişiklik katılımcıları duyurulacaktır.
2-    Bakanlığının ihtiyacı doğrultusunda ve başvuru yapanlarla ilgili yapılacak değerlendirme sonucunda kursa katılması uygun görülenlere gerekli bildirim yapılacaktır.
3-    Kursa başvuranlar verdikleri bilgilerin doğruluğunu taahhüt etmiş sayılırlar. Gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin başvuruları geçersiz sayılacaktır.
4-    İl Müdürlüklerine şahsen başvurulması gerekmektedir.
5-    Bakanlığa yapılacak başvuruların aşağıdaki adrese veya faks numarasına iletilmesi gerekmektedir.
     Adres: Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Süleyman  
     Sırrı Sokak No: 3 Kat: 5 Kızılay-ANKARA
     Faks no: 0312 430 33 79- 0312 434 35 21
6-    Bakanlığımıza faks yoluyla gönderilen belgelerin asıllarının en geç 7 Aralık 2011 tarihi mesai bitimine (saat: 18.00) kadar elden veya posta yoluyla Bakanlığımıza iletilmesi gerekmektedir. Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.
7-    Kursla ilgili diğer konularda 0312 430 33 78 ve 0388 2323421 nolu telefondan bilgi alınabilir.
 



Editör: TE Bilişim