15–21 Mayıs 2012 tarihleri arasında her yıl kutlanan gençlik haftasının bu yıl 30.su yapılan açılış töreniyle başladı. Tören Niğde Valisi Âlim Barut, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve Protokol üyeleri, Öğrenciler, sporcular ve halkın katılımı ile Vali Âlim Barut’un Atatürk Anıtına Gençlik Haftasını içeren çelenk sunmasıyla tören saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla devam etti.

 

Günün anlam ve önemine binaen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan konuşma yaptı. Daha sonra Ticaret Meslek Lisesi Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile açılış töreni son buldu. Gençlik haftası kutlamalarının yapılacak olan etkinliklerle 1 hafta boyunca devam edecek.

 

 

 

Gençlik Haftası kutlamaları açılışında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan bir konuşma yaptı.

 

 

 

Harun Turhan konuşmasında “ Gençlerimizin;  serbest zamanlarında yapmış oldukları sanatsal-kültürel ve sportif etkinliklerini aktif olarak sergilemelerini, milli değerler etrafında toplumla bütünleşmelerini, görev ve sorumluluk duygularını geliştirmelerini sağlamak amacıyla, 15- 21 Mayıs 2012 tarihleri arasında tüm yurt genelinde büyük bir coşkuyla kutlanan gençlik haftasının bu yıl 30uncusunu kutlamaktayız.

 

 

Gençlik Haftasının amacı;  Gençlerin milli değerler etrafında toplumla bütünleşmelerine; Atatürk ilkeleri doğrultusunda kendilerince yaratılan kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikleri; barış, kardeşlik ve dostluk duyguları içinde sergilemelerine, tanışmalarına, kaynaşmalarına ve eğlenmelerine yardımcı olmaktır.

 

Gençlik Haftası İlimizde de çeşitli sportif ve kültürel etkinliklerle kutlanacaktır.

Sevgili gençler, binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur.

Yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyeti'ni omuzlarınızda yükselteceksiniz. Ülkemizi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine sizler taşıyacaksınız. Bu vesileyle hepinizin Gençlik Haftasını kutlar saygılar sunarım.” Dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim