Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yaptığı basın açıklamasında; “Gençlerin İyilik Ağacı”, iyilik yapmanın alışkanlık haline dönüşmesi, iyiliklerin paylaşılması yoluyla toplum bilincinin artırılması ve kişilerin değil, yapılacak iyiliklerin ön plana çıkması amacıyla tüm gençlik merkezlerimizde uygulamaya başlanmış bir Gençlik ve Spor Bakanlığı projesidir.

 

Gençleri iyilik yapmaya teşvik etmek ve iyilik yapmayı alışkanlık haline getirebilmek amacıyla uygulanmaya başlayan bu proje ile gençlerin, iyilik yapmayı hayat felsefesi haline getirerek, gencinden yaşlısına, sağlık sıkıntısı yaşayanlardan toplumun tüm kesimlerine ülkemiz genelinde yaşayan çok sayıda insana yardım elini uzatması sağlanmıştır.

 

Çevre, Halk sağlığı, Güvenlik, Okuma-yazma ve eğitim, Afet yardımı, Toplumun geliştirilmesi, Çocuklara yardım, Yaşlılara yardım, İhtiyaç sahiplerine yardım, Uluslararası faaliyetler ve Diğer çalışmalar gibi hizmet kategorileri üzerinden ilerleyecek Proje, Türkiye genelinde hizmet veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezlerinde uygulanmaya başlamıştır.

 

Niğde Gençlik Merkezindeki gönüllü gençler “İyilik Ağacı” nı büyütmek amacıyla Huzurevi Ziyaretleri, SHÇEK Ziyaretleri, Kan Bağışı, Mavi Kapak Toplama, İftar Yemekleri, Hayvan Barınağı Ziyaretleri, Ağaç Dikme Kampanyaları, Çevre Temizliği, Çocuklara Kırtasiye Malzemesi Yardımı, Kitap Toplama vb. faaliyetler gerçekleştirmişlerdir” denildi. 

Editör: TE Bilişim