Türkiye Boks Federasyonu’nun 2018 yılı faaliyet programında yer alan Genç Erkekler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası Niğde’de yapılan müsabakalarla başladı.

Müsabakaların açılış gününe Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Boks Federasyonu Başkan Vekili Hasan Kartal, Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan ile çok sayıda davetli ve sporcu katıldı.

Vali Şimşek, böylesine önemli bir organizasyonu Niğde’de düzenlemenin kendileri açısından son derece mutluluk verici olduğunu belirterek, “Tüm misafirlerimizi kentimizde ağırlamaktan onur duyuyoruz. Şüphesiz sporun her branşı çok önemli. Çünkü spor sadece genç kardeşlerimizi değil, illeri ve kimi zaman ülkeleri de birbirine yakıştıran bir organizasyon. Sporun kardeşlik ve dostluğa etkilerini bir kez daha huzurlarınızda vurgulamak istiyorum. Bu şampiyonanın ilimizde düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyor, mücadelelerin kazasız, belasız geçmesini temenni ediyorum.” ifadesini kullandı.
“Valimize 1000 kişiyle ‘hayırlı olsun’a geldik”
Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç de Türk sporunun her geçen gün daha da gelişmesi için canla başla çalıştıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:
“Sizlerin de bildiği üzere organizasyonların Anadolu’nun çeşitli illerinde düzenlenmesine özellikle dikkat ediyoruz. Bugün, Kadim Anadolu’nun bir başka güzel şehri Niğde’de sizlerleyiz. Buraya gelmeden önce Sayın Valimize çiçekle, çikolata ile bir ziyaret mi daha iyi olur yoksa yaklaşık 1000 kişilik kafile ile Niğde’de organizasyon düzenlemek mi diye düşündük. Sonuçta bugün 1000 kişiye yakın dev bir ekiple Niğde’deyiz. Burada bizleri en iyi şekilde ağırlayan herkese çok teşekkür ediyoruz. Ringe çıkan tüm sporcu kardeşlerime de şimdiden başarılar diliyorum.”

Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Turhan ise Niğde’nin boksa ve spora yabancı olmadığına dikkati çekerek, bu organizasyonun dostluğa vesile olmasının temenni ettiğini ve organizasyon kapsamında kente gelen herkesi en iyi şekilde ağırlamaktan onur duyacaklarını söyledi.

Açılış töreninin ardından şampiyona ilk gün müsabakaları ile devam etti. 63 ilden 518 sporcunun katıldığı organizasyon 5 Şubat’ta oynanacak final müsabakaları ile sona erecek.
 
Editör: TE Bilişim