Gebze Dağcılık  ve Doğa Sporları  Kulübünde dağcı Faik Kayhan, “Aladağlar Aylak dağlar” sunumunda, Aladağlarda yaşadığı günler süren macerasını anlattı.


Gebze Doğa sporları kulübünde yapılan söyleşide; Niğde Aladağlar’da yapılan bir dizi tırmanış ve  Trans’ın hikayesi, Faik Kayhan tarafından, ''Aladağlar Aylakdağlar'' sunumu ile dağcılara anlatıldı. Dağcılık camiasında aylak gezgin olarak bilinen Faik Kayhan,  koşman gerekmiyorsa yürü felsefesini uygulayan birisi olarak biliniyor. 2009 yılında 12 gün süren Aladağlar Güney-Kuzey transı ve 9 solo zirve ile  2010 yılında 11 gün süren Aladağlar’da 17 solo zirvenin  hikayesini GEDOSK üyeleri dağcının kendisinden dinlediler. Sunum sonunda dinleyicilerin sorularını cevaplayan kayhan kendisini klasik dağcılık yapan birisi olarak nitelendirdi.  Herkesin yaptığını yapmaktan sıkıldığını söyleyen kayhan, Niğde - Aladağlardaki macerasını dağlarda yalnız olmanın hikayesi olarak nitelendiriyor. 12 gün süren etkinlik sonunda taze ekmeği bile özlediğini belirtiyor.

Gedosk başkanı Hasan Boyacı, Aladağlar sunumu yapan dağcı Faik Kayhan’a teşekkür etti, günün anısına plaket takdim etti. Yönetim kurulu üyesi Rıdvan Şükür,  Faik Kayhan’ın Aladağlar Trans macerasından etkilendiklerini söyledi.


Editör: TE Bilişim