Kocaeli’nin eski dağcılık kulübü; Gebze Doğa sporları kulübü 16. yaşında.

Kurulduğu günden bu güne kadar uzun bir zaman diliminde doğada etkinliklerini kesintisiz sürdüren GEDOSK, Yaz- kış demeden yaptığı programlara büyük bir ciddiyetle uyuyor. Spor amaçlı yaptığı etkinliklerde adından spor kamuoyunda sıkça söz ettiren GEDOSK,16. Yıl mutluluğunu yaşıyor.Her geçen gün büyümeye devam eden GEDOSK, yurdumuzun dört bir yanındaki dağlarda zirve faaliyetlerine devam ediyor. 

GEDOSK  yalnızca zirveleri  hedefleyen ve bunu yapıp gelen bir kulüp değil. Ayrıca,  ülkemiz dağlarında uzun süreli kamplı yürüyüşleri yine kalabalık ekiplerle başarabilen bir kulüp. Yönetim kurulu yaptığı değerlendirmede Son yıllarda dağ faaliyetlerdeki  artışın  daha fazla kaya tırmanışı yapmaya ve eğitim çalışmaları çoğaltmaya  yönelttiğini, Yakında  Ballıkayalar Tabiat Parkı’nın olması kulüp için önemli bir imkan olduğunu söylediler. GEDOSK, dağ faaliyetlerindeki riski olabildiğince azaltmak içinson yıllarda kulüp içi eğitim çalışmalarını çoğaltıp,  çeşitlendirdi.

Kulüp balkanı Hasan Boyacı, 16. Yıl açıklamasında: GEDOSK , Gebze’de doğmuş ve büyümüş bir oluşum.Kendimizi yaşadığımız kentin sosyal dokusuna katkı yapma noktasında da sorumlu hissediyoruz  dedi. Ayrıca;  Bizimle beraber yürümek,tırmanmak kısacası spor yapmak isteyen herkesi kapımız açık.Ama unutulmaması gereken, ilgilendiğimiz spor dalının kendi içinde  çeşitli zorluklar barındırması. Bu sebeple  yıllar içinde yavaş fakat güvenli adımlarla büyümeyi tercih ettik. Gerçekten dağcılık yapmak isteyenlerin bize katılmasını amaçladık .  Aramızdaki dostluk ve kardeşliğin oluşmasını ve devam etmesini  önemsedik. Yaptığımız spor karşılıklı saygı ve sevgi çerçevesinde yapılmak zorunda. Aksi takdirde dağlarda günlerce kalacak ve faaliyet yapacak bir ekibin başarılı olması mümkün olamaz. Bu yüzden kulüp içindeki ‘’uyumun’’ çok önemli ve değerli bir kavram  olduğunu söyledi.

BAŞARILI EKİP UYUM İÇERİSİNDE

Gebze Doğa Sporları Kulübü başkan yardımcısı Aynur Zorlu Yaşar ve yönetim kurulu üyesi Rıdvan Şükür, kulüp başarısında uyumun önemli olduğunu ve kulüp olarak bunu başardıklarını söylediler.

GEDOSK sosyal  sorumluluk projelerine de önem veren bir kulüp olmaya çalışmakta. Hasan boyacı;  Gedosk olarak çevremizdeki insanlara doğayı sevdirmeye ve doğa sporları konusunda bilgilendirmeyi amaçlıyoruz, Özellikle gençlerimize ve çocuklarımıza ulaşmaya çalışıyoruz.Bu amaçla, Nasuh Mahruki,Cemal Gülas Haldun Aydıngün gibi ülkemiz dağcılığının önde gelen isimlerini  kulübümüze davet ederek tecrübelerinden herkesin faydalanmasına çalışıyoruz dedi

 

Editör: TE Bilişim