CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Bedensel Engelliler Basketbol Ligi’nde mücadele eden Niğde Bedensel Engelliler Spor Kulübü Basketbol Takımı’nı ziyaret etti.

Takımın 5 Şubat Spor Salonu’ndaki antrenmanını izleyen Gürer, Bedensel Engelliler Spor Kulübü’ne hem bakanlık bazında hem de işadamları nezdinden maddi destek verilmesi gerektiğini söyledi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Bedensel Engelliler Spor Kulübü Basketbol Takımı’nı, antrenman yaptığı 5 Şubat Spor Salonu’nda ziyaret etti. Takımın yaşadığı sorunlarla ilgili olarak Kulüp Başkanı Mahmut Er ve bedensel engelli basketbolculardan bilgi alan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, engelli basketbol takımını, transfer, deplasman giderleri, konaklamama ve malzeme yardımlarının yapılması için Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bir düzenleme yapılması gerektiğini vurguladı. Gürer, sponsorluk konusunda da işadamlarının kulübe destek vermesi için çağrıda bulundu.

2006 yılında kurulan Niğde Bedensel Engelliler Basketbol Takımının 2007 yılı bölgesel liglerde elde ettiği başarının ardından 2008 yılında İstanbul’da düzenlenen şampiyonada mağlup şampiyon olarak kupa kaldırdığını hatırlatan Gürer, “Bölgesel ligde mücadele eden takım, yılda 10 bin TL gelirle ayakta durmaya çalışıyor. Bedensel Engelliler Basketbol takımının sorunlarıyla ilgili daha önce haber yapmıştım. Takımın yaşadığı maddi sorunun çözüme kavuşturulması için Gençlik ve Spor Bakanına durumu ileteceğim. Konuyu yazılı ve sözlü soru önergeleriyle TBMM gündemine taşıyacağım. Ayrıca Niğdeli işadamı Ferit Şahenk başta olmak üzere işadamlarına, engelli basketbol takımına destek olmaları konusunda çağrıda bulunuyorum” dedi.

Niğde Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mahmut Er ise CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve beraberindeki heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Engelli bireyleri spora teşvik etmek, toplumla bütünleştirmek amacıyla kurdukları takımın, maddi sorunlar nedeniyle zor günler yaşadığını anlatan Mahmut Er, “Sporun sadece futbol olduğunu düşünmüyoruz. Sporun her dalı desteklenmeli. Sadece futbol kulüpleri değil, sportif etkinlikler destelenmeli” şeklinde konuştu. Mahmut Er, deplasman müsabakaları için araç konusundaki sorunun çözümünde Bakanlığın sadece engelli sporcuların kullanımına yönelik araç tahsisi yapması halinde en azından ulaşım sorununun çözüleceğini de vurguladı.

 
 

ENGELLİ BASKETBOL TAKIMININ MADDİ SORUNLARI

Bölgesel Ligde mücadele eden Bedensel Engelliler Basketbol takımı, sezon bayında 7 kez deplasman maçına gidiyor. Deplasman giderlerinin çoğunluğunu konaklama ve araç kiraları oluşturuyor .

Tamamı gönüllü olan sporcular hiçbir ücret almadan müsabakalara çıkıyor. Takıma en az 3 transferin yapılması için 40 bin TL transfer bütçesi gerekiyor. Deplasman konaklama, deplasman transfer, deplasman yemek bedeli ve malzemeler ise bir sezon için yaklaşık 30 bin TL’yi buluyor.

Editör: TE Bilişim