Ömer Halisdemir Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Elemanları Yrd. Doç. Dr. Cemal Berkan Alpay ve Öğr. Gör. Kamil Cesur’un antrenör olarak görev yaptığı, öğrencimiz Samet Özaslan’ın da 85 kilogramda mücadele ettiği güreş milli takımlarımız Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonasında 4 altın madalya kazandı.

Hitit Üniversitesi ev sahipliğinde 24- 29 Ekim tarihleri arasında Çorum’da organize edilen 12. Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonasında erkekler grekoromen kategoride dünya şampiyonu, erkekler serbest kategoride dünya üçüncüsü, kadınlar kategorisinde dünya üçüncüsü olarak ülkemize büyük sevinç yaşatan sporcularımız, şampiyonada 4 altın, 3 gümüş ve 9 bronz madalya kazandı.

Ömer Halisdemir Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi Samet Özaslan’ın 85 kg da dünya beşincisi olduğu şampiyonada, dünya şampiyonu olan grekoromen stil teknik ekibinde üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Kamil Cesur görev yaptı.

Dünya üçüncüsü olan serbest stil teknik ekibinde yine üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi  Yrd. Doç. Dr. Cemal Berkan Alpay’ın görev aldığı şampiyonaya 26 ülkeden 300 sporcu katıldı.


 
 
Editör: TE Bilişim