Niğde’nin Çamardı ilçesinde bulunan ve Gençlik Spor il müdürlüğü bünyesinde bulunan Demirkazık Kamp Eğitim merkezi yerli, yabancı sporcuların yanı sıra federasyonlar tarafından büyük bir cazibe merkezi haline geldi

Demirkazık kamp eğitim merkezi hakkında açıklamalarda bulunan Niğde Gençlik Spor İl Müdürü İlker Ötgünlü; “ Aladağlar bölgesinde 3756 metre yüksekliğinde Demirkazık dağının eteklerinde bulunan tesisimiz ilimizin tanıtımı açısından büyük önem arz ediyor. Dışarıdan kamp merkezimize gelen sporcularımıza bu anlamda ilimizi tanıtmak ve doğal güzelliklerle iç içe onları misafir etmek bizleri ayrıca mutlu ediyor. Her ayın belirli günlerinde her branştan farklı sporcularımızın doğayla iç içe bir şekilde konaklamalarını sağlayıp, en sağlıklı bir şekilde antrenmanlarını gerçekleştirmelerini sağlıyoruz. Sporcularımızın sağlıklı beslenmeleri açısından gerek şahsım ve çalışma arkadaşlarım sürekli tesisimizi kontrol ediyor, sporcularımıza en iyi şekilde hizmet sağlamayı kendimize görev addediyoruz. 2018 Kasım ayından bu tarafa tesisimizde çeşitli branşlardan 684 sporcuyu misafir ettik. Demirkazık kamp eğitim merkezimizde en son 10 gün ağırladığımız Kickboks büyükler milli takımımızı bizzat ziyaret ederek çalışmalarını yakından takip ettim” dedi.

Demirkazık kamp eğitim merkezinde kamp yapan sporcu Mustafa Baki Büyükler’in Dünya 3’üncüsü olduğunu belirten Müdür Ötgünlü; “ Bu tesisimizde hazırlıklarını tamamlayıp turnuvalara ve şampiyonalara gönderdiğimiz sporcularımızın başarılarını gördüğümüz zaman gururlanıyoruz. Mesela tesisimizde hazırlıklarını tamamlayıp Belarusa gönderdiğimiz sporcumuz Mustafa Baki Büyükler Avrupa şampiyonasında ülkemizi 60 kg da temsil edip Avrupa 3’üncüsü olup, bayrağımızı orada dalgalandırdı. Bu vesile ile kendisini tebrik ediyorum. 17-20 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 11 yaş altı Türkiye badminton şampiyonası mix kategorisinde Emirhan Suna ve Eylül Azra Ak Türkiye şampiyonu oldu. Minikler Türkiye şampiyonasına ilimiz dünya spor kulübünden katılan Ahmet Çapacı Teakwondo'da 27 kg’da Türkiye 3.sü oldu. Bu vesile ile il müdürlüğümüze bağlı tesisimizde kamp yapan sporcularımıza ve tesisimizi cazibe merkezi haline getiren spor federasyonlarına teşekkür ediyor, tesisimizde ağırladığımız ve bundan sonra ağırlayacağımız sporcularımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim