2015-2016 Eğitim Öğretim yılında, Çiftlikli öğrenciler değişik spor alanlarında büyük başarılara imza attılar.

Niğde'de çeşitli spor dalında zirveye çıkan Çiftlikli öğrenciler için Çiftlik Kaymakamlığı konferans salonunda tören yapıldı ve öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. 

Ödül törenine, 
 Çiftlik Belediye Başkan vekili  Ramazan BAY, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Çelik, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Fatih Şahbaz, Çiftlik Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Turan Sayın ve okul müdürleri katıldı.

TAEKWONDO BÖLGE ŞAMPİYANASINDA NİĞDE'Yİ TEMSİL EDECEKLER

Çiftlik Mustafa Kemal Ortaokulu öğrencileri yıldız kız ve yıldız erkek Taekwondo takım olarak Niğde il birincisi oldu. Öğrencilerden Şevval Ceylan (33 kg) , Muhammed Emin Koç (45 kg), Yalçın Tekin (49 kg), Ahmet Ozan Temur (53 kg) ,Tuğçe Sude Dal (51 kg) , Ömer Yağmur (+65 kg) il birincisi olurken; Yasin Koç (65 kg), İlayda Özlü (41 kg), Kenan Adıyaman (49 kg), Elif Güzel (37 kg), Dilara Özlü (33 kg) il ikincisi; Ramazan Yalçın (33 kg) , Emir Yalçın(37 kg), Nursu Eryıldız (41 kg)’da il üçüncüsü oldu. 

İl birincisi olan Taekwondocular, 9-11 Mart 2016’da Yozgat’ta 34 ilin katılacağı Taekwondo Bölge Şampiyonasında Niğde’yi temsil edecekler.

GÜREŞTE İL BİRİNCİLİKLERİ

Ata sporumuz güreşte ise Grekoromen dalında Çiftlik Anadolu Lisesi takım halinde il ikincisi oldu.  Öğrencilerden 54 kg’da Hacı Hüseyin Akyol il birincisi, 54 kg’da Ali Aksoy il ikincisi, 76 kg’da İsmail Bertan il üçüncüsü olmuş; serbest güreş dalında ise Çiftlik Anadolu Lisesi öğrencileri takım halinde il üçüncüsü oldu. Öğrencilerden 42 kg’da Veli Can Tartar il birincisi, 54 kg’da Hacı Hüseyin Erol il ikincisi, 69 kg’da Ali Aksoy il ikincisi, 76 kg’da İsmail Bertan il üçüncüsü oldu.

MASA TENİSİNDE İL ÜÇÜNCÜLÜĞÜ

Masa Tenisi Küçük Kızlar kategorisinde Ovalıbağ Hasan Süleyman Filibeli Ortaokulu öğrencileri takım halinde il ikincisi oldular. Öğrencilerden Fatma Çınar, Esra Öztürk ve Esengül Bakır Çiftlik ilçesini  başarıyla temsil ettiler.  Maşa Tenisi branşında yine Çiftlik Anadolu Lisesi Genç Kızlar Takımı takım halinde il üçüncüsü oldu. Öğrencilerden Neriman Demirdelen, Döne Balak, Funda Acar ilçemizi Niğde’de başarıyla temsil etti. 

İLÇE MÜDÜRÜ TURAN SAYIN; OKUL ÇAĞINDAKİ SPORCULAR KOŞULSUZ DESTEKLENECEK

İlçe Kaymakamı Mustafa Dinç,  başarılı sporcuları tebrik etti ve hediyelerini verdi. 

İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Turan Sayın yaptığı açıklama da; Birçok spor dalının okul sporları bazında ilk kez yapıldığını ve başarı sağlandığını, okul sporlarının destekçisi olacaklarını, ilçemizde sporun yaygınlaşması için özellikle okul çağındaki sporcuların koşulsuz destekleneceğini, Çiftlik’te ciddi bir sporcu potansiyeli olduğunu bunu da kısa zamanda ortaya çıkaracaklarını vurgulayarak İlçe Kaymakamımız Sayın Mustafa Dinç’e , Belediye Başkanı Serkan Güzel’e, kursların açılması konusunda destek olan İlçe Milli eğitim Müdürümüz Erdoğan Çelik ve Halk Eğitimi Müdürümüz Fatih Şahbaz'a ve bu konuda emeği geçen kişilere teşekkür ettiğini, onların destekleriyle başarıyı daha da artıracaklarını belirtti.

Editör: TE Bilişim