Cevher Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü, Gençlik ve Spor Bakanlığı desteği ile yürütmüş olduğu “Niğde İzcilikle Tanışıyor” projesi kapsamında 20 İzci ve 3 İzci Lideri ile Çanakkale ilimizde her yıl düzenlenmekte olan “Çanakkale Milli Bilinç Kampını” tamamladı. Çamardı Anadolu İmam Hatip Lisesinden 20 izcisi ile 21 Nisan 2015 Salı günü Çamardı ilçesinden  başlayan yolculuk, 27 Nisan Pazartesi günü Çamardı ilçesine  gençlerin bırakılması ile sona erdi.


İzciler, yurdun dört bir yanından gelen izciler ile yurtiçi ve 26 ülkeden gelen diğer izcilerle beraber yaklaşık 10 bin kişi katılarak, Çanakkale’nin Eceabat ilçesindeki 57. Piyade Alayının taarruz öncesinde karargah olarak kullandığı Kışla Mevkiinde 22 – 26 Nisan 2015 tarihleri arasında kamp yaptı. 23 Nisan 2015 tarihindeki açılış töreni ve resmi geçide katılan izciler, kamp süresince izcilik faaliyetlerine devam etti.  


Cevher Gençlik İzcileri, Tıpkı Dedeleri Gibi Cuma Namazında Saf Tuttu!

Türkiye’nin dört bir yanından ve farklı ülkelerden gelmiş binlerce izci, tıpkı 100 yıl önceki şehit dedeleri gibi hep birlikte Cuma Namazında saf tuttu.
30 Bine Yakın Katılımcı Conk Bayır’ına Yürüdü!  25 Nisan sabahı, Kınaların yakılmasıyla yola çıkan izciler, askerler, siviller, üniversite, askeri lise ve harp okulu öğrencileri ile buluşarak, yaklaşık 30 bin kişilik katılımcıya ulaştı. Şafakla birlikte başlayan yürüyüşle 20 km. yol kat edildi. 57. Alay yolu boyunca Çanakkale Savaşı’na katılanların kıyafetlerini giymiş askerlerin mizansenleri canlandırıldı.  

Yürüyüş organizasyonuna Genelkurmay Başkanlığı, Çanakkale Valiliği, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Türkiye İzcilik Federasyonu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) destek sağladı. Patika, dağ, dere ve geçitlerden oluşan yürüyüş yolunu yaklaşık 8 saatte başarıyla tamamlayan Cevher Gençlik izcileri ise tekrar kamp alanına döndü.


Cevher Gençlik Kulübü Başkanı ve Proje Üyesi Mücahid Fatih yaptığı açıklamada; “ Bu yıl Niğde Cevher Gençlik Kulübü olarak Çanakkale Milli Bilinç Kampı’na, 20 izci ve 3 liderimizle birlikte ilk defa Niğde ilimizi temsilen katıldık. Burada ecdadımızı yad ederek canları pahasına vatan, millet ve maneviyat uğruna verdiği destansı mücadelenin bedelini yaşayarak öğrendiler. Milli manevi duygularla donanarak evlerine geri döndüler. Gençlik ve Spor Bakanlığına tarafımıza vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.



http://www.borhaber.net/spor/cevher-genclik-kulubu-milli-bilinc-kampinda-h16567.html

Posted by Bor Haber on 28 Nisan 2015 Salı
Editör: TE Bilişim