Pandemi denen ve sadece ülkemizi değil tüm dünyayı etkisi altına alan Covid19 illeti; iş yaşamından eğitime, tarımdan turizme, üretimden spora kadar yaşamın genelini ciddi bir şekilde etkiledi ve etkilemeye hala devam ediyor.

Her sektörü perişan eden bu illetten en çok payını alan sektörlerden biri de spor faaliyetleri ve müsabakaları oldu haliyle.

Hele ki geniş seyirci toplulukları önünde kalabalıklar halinde hınca hınç dolu binlerce seyirci önünde oynanan futbol, bu kötü tablodan etkilenen en büyük alanlardan biri oldu.

Bu tablo içerisinde zaten tribünlerde yer alamayıp seyahat kısıtlamaları gereği deplasmana bile gidemediğimiz şu zamanlarda, her sektör ve kurum varlığını koruyup idame peşinde, kendi imkanları içerisinde mücadelesini veriyor.

İşte böylesine mücadeleyi kendi kıt kaynakları ve imkansızlıkları içerisinde yürüten bir değerimiz var ki onu unutmamak gerekiyor. Varlığını sürdürme çabasında yanında olmak, maddi veremediğimiz desteği en azından manevi de olsa verebilmek bu kentin havasını soluyan Niğdeliler içinde şart.

Evet Niğde Anadoluspor kulübü mücadele ettiği 2. Lig Beyaz grupta dibe demir atmış olsa da, son haftalarda ortaya koyduğu oyunla ligde kalabilme noktasında umut veriyor. 9 hafta kalan sezonda, düşme potasındaki takımlarla kendi sahasında oynaması kaynaklı avantajlarıyla şu dönem yanında olunması ve bunun hissettirilerek motivasyon denen sihirli değneğinde katkısıyla, mutlak desteklenmesi gerekiyor.

“İyi Birey, İyi Vatandaş, İyi Futbolcu” şiarıyla Türk Futbol tarihinde yeni sayfa açmanın dışında uygulamada harikalar yaratan, toplamda milli takıma sıfırdan 27 futbolcu kazandıran hatta şimdi U19 milli takımımıza 5 oyuncu veren bir Altınordu kulübü. Bununla beraber Niğde’yi Anadolu da bir ışık olarak görüp Niğde Anadolu’nun Başkanlığını yapan Sayın Seyit Mehmet Özkan’ın emeklerinin yanında, Niğde ismiyle Anadolu da ses getirmek isteyen bu insanın yanında olmak ve bunu hissettirmek gerekiyor.

Bu Çarşamba 19. Son sırada 19 puanla yer alan Niğde Anadolu’nun maçı var ve bu maç 14. sıradaki 22 puanlı Ergene Velimeşespor ile. Yani anlayacağınız bu maçtan 3 puan aldığımız takdirde Niğde bir anda 5-6 sıra yukarı tırmanabilecek ve ligde kalma yolunda önemli bir adım atmış olacak.

Erman Güraçar yönetiminde hücum bölgesindeki sorunlarını asgariye indiren, 2. Yarının flaş takımı Afyon’u elinden kaçıran, son maçta da İnegöl Sporu deplasmanda 2 gol ile net skorla yenen bu kulübün yanında olmayacağız da ne yapacağız?

Marka kent olma yolunda ciddi adımlar atıp uzun vadeli planlamalar dahil birçok çabayı sergilerken hiçbir özveriden kaçınmayan Vali Sayın Şimşek ile Belediye Başkanı Sayın Özdemir’in bu konuya duyarsız kalacaklarını zannetmiyorum.

Bu gün bir Trabzonspor, bir Eskişehirspor marka kimliklerinin önüne öncelikle futbol takımlarını koyarak ilerlemişlerdir.

Bu ülkenin çocuğuna güven noktasında yabancı futbolcuya kadrosunda yer vermeyen Altınordu Süper Lige çıktığı an, 20 yaş ortalamasına sahip Niğde takımına PTT 1. Lig yolu açılacaktır ki, zaten takım bu yaş ortalamasıyla buna talip olacaktır.

Her şeyden önce 20 yaş ortalamasıyla oynayan tek kulüp Niğde Anadolu FK.

Her şeyden önce kurumsal yapısıyla yönetilip kuruş borcu olmayan tek kulüp Niğde Anadolu FK.

Her şeyden önce ve bence en önemlisi; “10 yıl sonra Niğde takımında sadece Niğdeli çocuklar oynayacak” diyen Başkan Seyit Mehmet Özkan.

Kallavi laf ve nutuk dışında son 9 haftaya bu takımın yanında olduğumuzu hissettirip o genç yeteneklerin emeklerine saygı duyarak…

Marka değeri noktasında,

Aynı yürek çarpıntısını

Hep beraber yaşadığımızı,

En azından hissettirelim,

Niğdeli çocukların takımına