Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde protokolü ile spor istişare toplantısı düzenledi. Vali Şimşek başkanlığında Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, AK parti İl Başkanı Mahmut Peşin, Tcaret Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Esnaf Odaları Birliğ Başkanı Erdoğan Aykin, Niğde Belediyespor yönetim kurulu üyeleri iş adamları dernekleri ve sivil toplum kuruluşları katıldı. 
Toplantıda Niğde’nin sporu konuşulurken, Niğde’nin tanıtımına büyük katkı sağlayan Niğde Belediyespor ile ilgili de görüşmeler yapıldığı öğrenildi.
Toplantı öncesinde Niğde Belediyespor’un çalışmalarını değerlendiren kulüp Başkanı Bayram Özmen, takımın durumunun iyi olduğunu ve hedefin PTT ligi olduğunu söyledi.
Hedefe Niğde’nin inanması ve gereken desteği beklediklerini ifade eden Özmen açıklamasında şunları söyledi: ‘‘Niğde Belediyespor olarak başta teknik heyetimizi oyuncularımızı Fethiyespor karşısındaki güzel oyunlarından dolayı tebrik ediyorum. İnşallah önümüzde daha zorlu bir Gümüşhane Spor maçı var. Fethiyespor maçıyla alakalı baktığımız zaman maddi olarak bazı sıkıntılarımız vardı. Oyucularımız bu süreci psikolojik olarak çok iyi atlattılar. İnşallah bugün valiliğimizle Niğde'nin sporuyla ilgili bir toplantımız olacak. Maddi anlamda sıkıntılarımız aşıldığı sürece oyuncularımızın önümüzdeki Gümüşhane Spor maçını da kazanarak liderlik noktasında ve playoff noktasında bende varım diyeceğinden şüphem yok. Fethiyespor maçıyla alakalı başta kalecimizi ve bütün oyuncularımızı, teknik heyetimizi mücadele ve azimlerinden dolayı kutluyorum. Güzel bir oyun oynadılar. Bu oyunu ilk yarı bitinceye kadar sergilediğimiz müddetçe lider bitirmemek elden değil. Bu işe Niğde Belediyespor yönetiminin hatta tüm şehrin inanması gerekiyor. İnandığımız zaman bu takımın PTT liginde olacağından şüphem yok ama inanmak diyorum ben. İnşallah önümüzdeki süreçleri de hızlı bir şekilde atlatıp çözüp kalan maçlarımızı kazanmak istiyoruz. Devre arasına playoff çıtasında girmek istiyoruz.’’dedi.
Niğde Valisinin maça gelmesi mutlu etti
Özman, ‘‘Bildiğiniz gibi isminin Niğde Belediyespor olmasının hem maddi anlamda hem de destek anlamında belediye başkanımız Faruk Akdoğan’dan geliyordu. Bu bizim için sevindirici bir olay. En son yarı final oynadığımız maçta şuan Çorum Valimiz olan Necmettin Kılıç valimiz en son maçımıza gelmişti. Benim idarecilikte 7. yılım bizim açımızdan çok sevindirici bir durum. İlimizin valisinin, emniyet müdürünün, belediye başkanının katılması. Bu takım belediyenin takımı değil Niğde'nin takımıdır. İnşallah bu tür olayların önümüzdeki maçlarda da devam etmesini istiyorum. Hep söylediğimiz şuydu Kastamonu Sporla şampiyonluk mücadelesi verdiğimizde, 3. lige çıktığında bu şekilde herkes bu olaya inanmıştı ama biz çok yalnız şampiyon olduk. Başta sayın valimizin, protokolümüzün, belediye başkanımızın ve siyasi partilerimizin gelmiş olması hem yönetim olarak bizlerin ve oyuncularımızın üzerinde artı noktada bir etki oluşturduğunu düşünüyorum. İnşallah bu süreçte bu işi herkes sahiplenirse 1. lig bizim için uzak bir yer değil. Bu anlamda 1. ligle birlikte elimizde stat anlamında tesis anlamında güzel işler olacağını düşünüyorum. Sadece ilimizin tanıtımının yapılması, futbol noktasında Niğde'nin haritada nerede olduğunu bilmeyen insanlarla karşılaşıyoruz gittiğimiz yerlerde. Niğde Belediyespor'un Niğde açısından iyi bir reklam olduğunu düşünüyorum. Bunu da olumlu yönde herkesin kullanmasını istiyorum. Basın mensupları olsun, sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve özellikle sayın valimize ve belediye başkanımıza en son oynanan Fethiyespor karşısında takımımızı yalnız bırakmadıkları ve maç sonunda da oyuncularımızı tebrik ettikleri için ben de kulübümüz adına tebrik ve teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki maçlara da bekliyoruz.’’diye konuştu.
Editör: TE Bilişim