Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa organize ettiği Gençler Masa Tenisi İl birinciliği 24–25 Şubat 2011 tarihlerinde 5 Şubat spor salonunda maçlar çekişmeli bir o kadarda iddalı geçti. Kızlardan Bor Meslek Lisesi, Erkeklerden Faik Şahenk Teknik liseleri birinci oldu. Dereceye giren sporcu ve takımlara madalyalarını  Vali Yardımcısı Dr. Hanlar İden, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Alkan ve Gençlik Spor İl Müdürü Metin Kaplan verdiler.  
Niğde Masa Tenisi İl temsilcisi Tuncay Bozkurt şampiyonaya 16 erkek takım ve 7 bayan takımın katıldığını, kategorisinde şampiyon olan takımın Niğde ilimizi 17–20 Mart tarihlerinde Konya’da yapılacak olan Gençler Türkiye şampiyonasında temsil edeceğini belirti.
Minik masa tenisçiler hayran bıraktı!
8 yaşındaki minik masa tenisçiler izleyenleri hayran kendilerine bıraktı. Boyları masaya zor yetişse de ellerindeki raketi ustalıkla kullanan minik çocukları seyirciler hayranlıkla izledi.
 
Masa Tenisi il birinciliği müsabakalarının küçük izleyicileri de vardı. Yaklaşık 10 aydır masa tenisi oynayan ve antrenör Tuncay Bozkurt’un öğrencileri olan Saim Utku Koca, Simge Özdemir, Melisa Erkılınç da ilgiyle maçları takip etti.
 
Ağabeylerinin maçları arasında raketleri eline alan 8 yaşındaki minikler izleyenleri hayretler içinde bırakan gösterilerini yaptı. Boyları masaya zor yetişen miniklerin ağabeylerine taş çıkartan hareketleri büyük alkış aldı ve ilgiyle izlendi.
 
Atatürk İlköğretim Okulu’na giden minik Saim Utku Koca, masa tenisini çok sevdiğini ve ileride Milli Takıma girmeyi planladığını söyledi.
Yaklaşık 10 ay önce babasının teşvikleriyle masa tenisine başlayan küçük Utku’nun gözlerden kaçmayacak bir yeteneğe sahip olduğunu dile getiren hocası Tuncay Bozkurt da, “Saim Utku zeki ve çalışkan bir sporcu. Masa tenisine de gayet ciddi bakıyor. Milli Takıma kadar yükselmeyi istiyor. Masa tenisini seven ve çalışmak isteyenleri aramızda görmek istiyoruz” diye konuştu.
Bugün sonlanan 25 şubat akşam 17'de biten maçta birinciler şöyle sıralandı; 
BAYAN TAKIM SIRALAMASI
1-Bor Kız Meslek Lisesi
2- Altunhisar 75.yıl Lisesi
3-Niğde Kız Meslek Lisesi
 
ERKEKLER TAKIM SIRALAMASI
1- Faik Şahenk Teknik Lisesi
2-Niğde Anadolu Öğretmen Lisesi
3-Cumhuriyet Anadolu Lisesi
 
Haber-Fotoğraf: Halil İbrahim Tongur - Yusuf Gökdemir
 
Editör: TE Bilişim