Bor Özkan Spor Kulübü Borlu Wushucular Balkan Şampiyonu oldular.

Türkiye Wushu Federasyonunun 2014 yılı faaliyet programında yer alan Wushu Açık Sanda Qinda Taolu Balkan Şampiyonası 12-15 Haziran 2014 tarihlerinde Sakarya ilinde gerçekleşti. Wushu İl Temsilcisi ve Milli Takım Antrenörü Ali ÖZKAN turnuva ile ilgili bilgi verdi.

 

Ali Özkan ; “11 ülkeden 389 sporcunun katıldığı Wushu Balkan Şampiyonasında Ülkemizi temsilen 75 kg Büyük bayanlar sanda kategorisinde Hatice KALENCİK ve 75 kg Genç erkekler qinda kategorisinde Mahmut EROĞLU katıldılar.

 

Teknik kurul kararıyla turnuvaya davet edilen sporcularımız oldukça başarılı maçlar çıkardılar ve kilolarında Balkan şampiyonu olarak altın madalya kazandılar. Bu turnuva dolayısıyla sporcumuz Mahmut EROĞLU Milli sporcu ünvanını elde ederek Uluslararası alanda ilk başarısını elde etmiştir. Sporcularımız halen Bor İlçemizde faaliyetlerini sürdüren Bor Özkan Spor Kulübünde antrenmanlarına devam etmektedirler. Sporcularımızdan Hatice KALENCİK 2013 yılında Malezya’da düzenlenen 83 ülkenin katıldığı Wushu Dünya Şampiyonasında Dünya 3.sü olarak ülkemize bronz madalya kazandırmıştı. Sporcularımızı ve ailelerini tebrik ediyorum. Sporcularımızı kabul eden Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sayın Harun TURHAN’A desteklerinden ötürü çok teşekkür ediyorum. Sporcularımızı Milli takıma layık gören Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Sayın Abdurrahman AKYÜZ’E, Milli Takım Teknik Direktörümüz Sayın Akif İNCİ’YE, Teknik Kurul Üyemiz Sayın İsmail BÜYÜKYIOLAÇAN’A teşekkürlerimi arz ederim. Önümüzde henüz kazanılması gereken çok başarılar var ara vermeden antrenmanlara devam ederek ilimizin adını en güzel şekilde temsil etmemiz gerekiyor. Sporcularımıza başarılarının devamını diliyor. Ayrıca desteklerinden ötürü Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Harun TURHAN’A teşekkür ediyorum” dedi.


Editör: TE Bilişim