Bu Haftasonu Aksaray’da oynanan Bayanlar Bölgesel Ligi S grubu maçlarından Bor Şeker Spor ile Aksaray Gençlikspor karşı karşıya geldi. Oyun öncesi ve sonrası Hakemlerin yaptığı hatalar karşılaşmaya damgasını vurdu. Maçı yöneten hakemlerin görevlerine yakışmayan hareketlerde bulunduğu görüldü.

Aksaray’daki maça 100 kişilik kafile ile giden Bor Şeker Spor taraftarları oyuncularına ve kendilerine yapılan haksız uygulamaları basın açıklaması ile protesto ettiler.


Bor Şeker Spor Taraftar Birliği adı altında sitemize gönderilen basın açıklamasını yayınlıyoruz.

          Bilindiği üzere 27.02.2011 tarihinde takımımızın Aksaray Gençlikspor Bayan Voleybol takımı ile Aksaray Atatürk Kapalı Spor Salonunda oynadığı voleybol müsabakasında aleyhimizde verilen hakem kararları ve taraftarlarımızı susturmaya yönelik hakem baskısının hiçbir izahı yoktur.

            HENÜZ İlk servis atılmamışken, taraftarımızın bulunduğu bölümden en ufak kötü tezahürat yapılmamış olmasına rağmen baş hakem tarafından taraftarlarımızın tribünlerden atılmakla tehdit edilmesine bir açıklama bekliyoruz. Türkiye’nin hangi iline giderseniz gidin amatör voleybol lig maçlarına deplasmana bizim gibi 4 otobüs taraftarla giden bir takım var mı? Korkunuz bundan mıdır bilinmez ama biz bu takıma gönül verdik. Biz yenilmemize bahane aramıyoruz, biz sahada kızlarımızın emeklerini çalan hırsızları arıyoruz.

            Aksaray İl spor müdürlüğünde çalışan maçın gözlemci ve hakemlerini bu kadar organize şekilde bir takım ve seyircisi nasıl susturulur bunun örneğini bize gösterdikleri için teşekkür ediyoruz. Bir maç gösterin ki her sette en az 10 sayıda 4 hakem arasında çelişki olsun. Biz maalesef gördük.

            Hangi maçta hangi seyirciyi susturabilirsiniz? Biz susturulduk. Susmamız sizden korktuğumuzdan değil bize ailelerimiz tarafından verilen terbiyeden dolayıdır. Bizler erkeklerden çok bayanların bulunduğu, kendi sahasında tribünleri hınca hınç dolduran bir taraftar topluluğuyuz. Böyle bir taraftar örgütünden siz nasıl küfür beklersiniz.

             Ayrıca böyle gerilimi ve önemi yüksek bir maça hangi akıl alır ki ev sahibi takımın şehrinden hakemleri görevlendirirsiniz.

            Bizler sonucu emek hırsızları tarafından belli edilmiş bir maçı izlemeye geldik. Bunu maçın ilk dakikalarında maalesef anladık.

            Bor’a gelen hiçbir misafirimiz statta can güvenliği açısından yarım saat bekletilmedi, hiç taraftar gurubu ayrı köşelerde maç izlemedi. Hiç bir misafir polis eskortuyla şehrimizi terk etmedi.

            Şekerspor küçük ilçemizin büyük takımı, bizler ise BÜYÜK TAKIMIN BÜYÜK TARAFTARIYIZ.

            Son olarak görüntüleri elimizde olan maçın tekrardan incelenerek olayda kastı olan voleybol katillerinin bulunmasını ve bunların spordan uzaklaştırılmasını istiyoruz. Eğer bunların sorumlusu bulunmazsa herkes gözümüzde suç ortağıdır. Herkesi görevini yapmaya çağırıyoruz.

 

ÖZÜR BEKLEMİYORUZ, ÇÜNKÜ ÖZÜR DİLEMEK ERDEMLİ İNSANLARIN DAVRANIŞIDIR.

Editör: TE Bilişim