Bor Ömürpen Şeker Spor Bayan Voleybol Takımı önümüzdeki sezonda 2. Ligde Mücadele edecek.

Haber : Selim GÖKEL

Aroma Bayanlar Voleybol Ligi takımlarından İlçemizin temsilcisi Bor Ömürpen Şeker Spor 3. Ligde mücadele ediyordu.

Türkiye Voleybol Federasyonu Aroma Bayanlar Voleybol liginde her yıl bir ya da iki takımı araştırmaları sonucunda kontenjanını kullanarak bir üst lige davet edebiliyor. 3. Liginde mücadele eden Bor Ömürpen Şeker Spor’un özel sponsor desteği olmasından dolayı, ayrıca geçmiş puanları, sponsorun sporculara  aksatmaksızın yaptığı ödemeler, centilmenlik ve Voleybol Federasyon kurallarına uyumu ile takımın tranferleri ile edindiği hedefleri de dikkate alınarak 2. Lige çıkarılmasına karar verdi.


Konu ile ilgili bir açıklama yapan Ömürpen Şeker Spor Başkanı Lütfi Ede, “ Bu yıl 3. Ligde final oynamış takımlardan transferler yaptık. Bütçemizi oluşturmuş ve önümüzdeki sezona hazırlanıyorduk. Voleybol Federasyonunun takımımızı 2. lige davet etmesi bizleri sevindirdi. Hedefimiz önümüzdeki sezon 2. ligde başarılı bir grafik çizip bir sonraki dönemde ise 1. Ligde mücadele etmenin planlarını yapıyoruz” dedi.


Bor Ömürpen Şeker Spor Bayan Voleybol takımı transfer komitesinde yer alan ve takımın dış ilişkiler sorumlusu Kağan Yüksel ise “ Bu yıl Elazığ DSİ Spordan tecrübeli pasör Yeşim Terli Demircan, Tarsus Belediye Spordan libero Aysen Tufan ile pasör çaprazı Yağmur Bakırcı ile anlaşmaya yapmıştık. Türkiye Voleybol Federasyonu kriterlere bakarak takdir etti ve takımımızı 2. Lige çıkardı. Bu bizi daha çok motive etti ve bir oyuncu transferi daha düşünüyoruz, bir yabancı oyuncu ile görüşmelerimiz devam ediyor. Bu sene Bor İlçemizde çok güzel voleybol maçları çıkacak, 2. Ligde 12 takım var ve bu takımlar hep büyük şehirlerin takımları ve bunlar ilçemiz de misafir edilecek. Federasyon ile anlaşmalı Art Tv. 2. ve 1. Lig takımlarının maçlarını naklen veriyor. İlçemizin tanınmasında büyük katkı sağlanacak. Yeni sezona hemen hemen hazırız. Takımımıza emeği geçen Başkanımız Lütfi Ede’ye, Bor Şeker Fabrikası Müdürü Niyazi Develi’ye, Kulüp Başkanı Adnan Saraçoğlu’na, voleybol şube sorumlusu Göksel Yapıcı ve Antrenörümüz Erhan Yüksel ve oyuncularımıza göstermiş oldukları fedakarlık ve özveriden dolayı teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Antrenör Erhan Yüksel ise takımın kuruluşundan bu güne kadar geçtiği süreci özetledi. Antrenör Erhan Yüksel ; 2005 yılında faaliyetlerine ilk olarak gençler kategorisinde başlamış olan Bayan Voleybol Takımımız, ilerleyen zamanda yıldızlar ve büyükler kategorilerinde de müsabakalara katılmıştır. Zamanla Bor İlçemizde voleybol sporunun yaygınlaşması, bayan voleybolunda alt yapının oluşması, ilçemiz halkının voleybola karşı ilgisinin artması ve ilçemizin ulusal alanda tanıtılmasına büyük katkıları olmuştur. Genç takımımız 6 yıl üst üste il şampiyonu olarak kırılması zor bir rekora imza atarken 2007 Mayıs ayında Türkiye Gençler yarı final gruplarında ülkemizdeki önemli kulüp takımlarının alt yapı ekipleri ile oynamış ve grubunda 4. olarak büyük bir başarı elde etmiştir. Yıldız takımımız da zaman içerisinde oluşturulmuş ve ilimizde başarıyla mücadele etmektedir. Alt yapı takımlarımızdan yetiştirdiğimiz birçok oyuncumuz ilimizde ve ilçemizde halen birçok okul ve kulüp takımında bizi temsil etmekte, bizleri gururlandırmakta ve aynı zamanda da oynadıkları takımlarla da başarılar kazanmaktadırlar.

2009 – 2010 ve 2010 – 2011 sezonlarında alt yapıdan yetişen ve çoğunluğu ilçemiz evlatlarından oluşan voleybolcularımızla büyük bayan voleybol takımımız oluşturulmuş ve Türkiye Voleybol Federasyonu Büyük Bayanlar Bölgesel Liglerinde mücadele etmiş olup, bu ligde oynadığımız iki sezonda da play off final müsabakalarına katılarak ikinci sezon sonunda Aroma Bayanlar Voleybol 3. Ligine yükselme hakkı elde etmiştir.

Sadece 2 sezonda Şeker Spor’un imkânlarıyla Aroma Bayanlar Voleybol 3. Ligine yükselme başarısı gösteren takımımız, 2011 – 2012 sezonu öncesinde, yine ilçemizin ve ilimizin ticari gurur kaynağı, uluslar arası mecrada ilimizi ve ilçemizi ticaret alanında başarıyla temsil eden BOR ÖMÜRPEN firması ile ortaklık yaparak Aroma Bayanlar Voleybol 3. Liginde BOR Ömürpen Şeker Spor olarak Mücadele etmiştir. Kulübümüz Ömürpen Firmasının sponsorluğu ile daha güçlü ve daha sağlam kurumsal bir yapıya kavuşmuş olup bu yapısıyla voleybol çevreleri ile federasyon nezdinde övgüler almıştır, almaktadır. Gerek kulübümüzün güçlü kurumsal yapısı, gerek voleybol sporuna yapmış olduğumuz katkılar, kısa voleybol geçmişimizde aldığımız başarılar, sponsor desteği ve voleybol sporuna bakış açımız-hedeflerimiz ile geniş bir taraftar kitlesine sahip olmamız TVF Aroma Bayanlar Voleybol 2. Ligine davet edilmemiz için ayrı ayrı sebepler olmuştur. Türkiye Voleybol Federasyonu BOR Ömürpen Şekerspor’u, Aroma Bayanlar Voleybol Ligine davet etmiştir. Bu gurur veren daveti yönetim kadromuz, yapmış olduğu toplantılar sonucunda ilçemizde oluşan ortamı da düşünerek kabul etmeyi uygun bulmuşlardır.”dedi.

 

Antrenör Erhan Yüksel açıklamasının devamında “ Sonuç olarak, 2012 – 2013 sezonunda BOR Ömürpen Şekerspor Bayan Voleybol Takımımız TVF Aroma Bayanlar Voleybol 2. Liginde, yeni bir sahnede daha önceki yıllarda da olduğu gibi BOR sevdası ile ilçemizi temsil etmeye devam edecektir. İlçemizde voleybol sevenler bu sezonda kaliteli ekipleri izleme imkanı bulacaklar, voleybola doyacaklardır” diyerek konuşmasını tamamladı. 



Bor İlçesinde Bayan Voleybolu büyük ilgi görüyor. Bu sezon Bor Belediye Spor Bayan Voleybol Takımı da bölgesel ligde şampiyon olarak Aroma Bayanlar Voleybol 3. Liginde Bor İlçesini Temsil eden 2. takım oldu.


Her iki takımımıza başarılar diliyoruz.




Editör: TE Bilişim