Tema Vakfı ile Bor Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği sağlıklı yaşam ve temiz çevre bisiklet turu gerçekleştirildi. Bor Kayabaşı Park'ta  başlayan bisiklet turunda katılımcılar Kemerhisar antik su kemerlerine  kadar pedal çevirdi.

 “Sağlık İçin Harekete Geç” sloganıyla obeziteye dikkat çekmek için  yapılan etkinlik vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti. Tur için stardı Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ve TEMA Niğde İl Temsilcisi Buket Ertuğrul Akyol  verdi. Yüzlerce bisikletlinin katıldığı tur renkli anlara sahne oldu. Bisiklet turu, Kemerhisar Beldesi Antik Su Kemerlerine kadar devam etti.

Etkinlikte  Yerel sanatçı Oktay Sarıteke'nin çaldığı oyun havaları ile coşan ve oynayan gençler yarışmadan öte eğlenme imkanı da buldu. Katkılarından dolayı TEMA Niğde Temsilciliği tarafından bir plaket verilen Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat açıklamasında; “Gerçekleştirdiğimiz bisiklet turunun ardından, Bor Kayabaşı Park’ta Oktay Sarıteke hocamız ve değerli ekibinin müzikleri eşliğinde hep beraber hemşerilerimizle günün finalini yaparak etkinliğimizi tamamladık. Tekrar gösterilen yoğun ilgiden dolayı emeği geçenlere ve siz değerli hemşerilerime teşekkürlerimi iletiyor şükranlarımı sunuyorum.” dedi. 

Tur ardından Kayabaşı Park'da katılımcılara Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ve Tema Vakfı Niğde Temsilcisi Buket Ertuğrul Akyol kısa birer konuşma yaptı ve emeği geçenleri teşekkürlerini iletti. Etkinliğe, Bor Belediyesi, Tema Vakfı'nın yanında Model Yayınları ve Bor Çözüm Etüt Merkezi'de katkı sağladı. 

Diğer yandan, Sağlık Bakanlığı  Niğde Belediyesinin önünde şov yaparak, bisiklet kullanmayı  teşvik etmek amacıyla aşama aşama binlerce bedava bisiklet dağıtmıştı. Onca bisiklet dağıtımına rağmen, bu güne kadar Niğde'de bisiklet ve bisikletli bir etkinlik göremedik. Bu tür bedavaları doğru yerde kullanılmak umuduyla... 
 
Editör: TE Bilişim