Türkiye'nin dört bir yanında Gençlik Spor Bakanlığına bağlı gençlerimize hizmet veren gençlik merkezleri, ilimizde bir yenisini daha gençlere kapılarını açtı.  Niğde Gençlik Merkezi ve Kampüs Gençlik Merkezinden sonra Bor Gençlik Merkezi de gençlere hizmet vermeye başladı. 

Gençlik Merkezleri gençlerin, serbest zamanlarında ilgi, ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacak bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler düzenleyerek, bedensel ve zihinsel gelişimlerini sağlayabilecekleri, zararlı alışkanlıklardan korunabilecekleri zemini hazırlamak, eğitim ve istihdam sağlayabilecekleri alanlarda kurs seminer programları düzenleyerek girişimci gençlere girişimcilik ruhunu aşılamak, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan donanımlı bireyler yetişmesini hedeflendi.   Bu çizgide hizmet veren Gençlik merkezleri ilimizde de gitar, bağlama, ney, resim, ebru sanatı, tiyatro, Kuran-ı Kerim, İngilizce, Diksiyon, Osmanlıca, halk oyunları, satranç, girişimcilik kursu gibi bir çok branşta faaliyet göstermektedir. Ayrıca gençlere yönelik sosyal sorumluluk faaliyetleri de yaparak  bilinçli gençler yetişmesine katkıda bulunmaktadır.

Bor Gençlik Merkezi ücretsiz yaz kurslarına Bağlama, Kuran-Kerim, Ebru ve İngilizce kurslarıyla start verdi. Gençlerimizin kurslardan faydalanabilmeleri için Bor Gençlik Merkezine kayıt olmaları yeterlidir. 

Editör: TE Bilişim