Niğde Üniversitesi Kayak Takımı,  2009’da temeli atılıp atıldığı halde kalan, Bor Biathlon Tesislerinde!  antreman yapıyor. Birkaç hafta önce de yine yapılması planlanan ama rafa kalkan Ketençimeni Kayak Tesislerinde! Antreman yapmışlardı.



Niğde,  planlanan ama yapılamayan kayak tesisleri ile Ülkemiz ve Dünyada derece alan kayak ve biathlon sporcusu olan nadir illerden.

Tesis yok ama olsun kar var antremana devam…

Kar, En Çok Onların İşine Yaradı

Şubat ayında Ilgaz kayak merkezinde gerçekleştirilecek olan Türkiye Kayaklı Koşu Şampiyonası’na hazırlanan Niğde Üniversitesi  Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileri, yüksekokul yerleşkesi içerisinde yer alan biathlon pistinin karla kaplanmasını fırsat bilerek çalışmalarını burada gerçekleştirmeye başladı.

Bu yıl 27-29 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek şampiyonaya hafta sonları Ketençimen mevkiinde hazırlanan öğrenciler hafta içi de okul etrafında oluşturulan pistte çalışmalarına devam ediyor.

Antrenmanlarını kesintisiz sürdürmelerinin kendileri açısından oldukça faydalı olduğunu söyleyen öğrenciler Besyo yerleşkesi içerisinde bulunan ve yılın büyük bir kısmında kar olmadığı için tekerlekli kayak yaparak çalışmalarını sürdürdükleri biathlon pistinin bu yıl karla kaplandığını bu nedenle de çalışmalarını hafta içi bu pistte yürüttüklerini ifade ettiler.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Kayak Kuzey Disiplini Türkiye Şampiyonası’na 23 üniversiteden 100'e yakın sporcunun katılması bekleniyor.

 Konuyla ilgili haberler :

Bu Haber Sizi Umma Eder... Tıklayın

Burası Mera değil ya... Sormak lazım dı... Tıklayın



Bor Bithlon Tesislerinin Karsız hali...

Editör: TE Bilişim