Bor Belediyesi ve Bor Belediyespor kulübünün yürütücü olduğu, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi başkanlığı destekli ''Sosyo Ekonomik Dezavantajlı Gençlerimiz Sporla Buluşuyor'' projesinde yüzme kursu açıldı.

197 kişinin kurs için başvurduğu seçmelerde 30 erkek ve 30 kız olmak üzere toplam 60 kişi çekilen kuralar sonucunda belirlendi.
Bor Belediyesi Halil Nuri Yurdakul Kültür Merkezinde gerçekleştirilen kura çekimine Bor Belediyespor Kulüp Başkanı Erkan Alparslan,Bor Belediyesi Proje Temsilcisi Ahmet Urasoğlu,veliler ve çok sayıda kursiyer katıldı.


Bor  ilçesinin sporun her branşının olduğu bir ilçe konumuna geldiği görülürken,ücretsiz Santranç,Mangala ve Go kurslarının ardından yüzme kursuda açan Bor Belediyesi,sosyal aktivitelere devam ederek gençleri bilgisayar başından  ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı hedefliyor.

Açılan kurslarla ilgili düşüncelerini paylaşan Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat,Çocuklarımızı bu tür aktivitelere yönlendirmezsek o zaman o çocuklarımız her türlü kötü ortama girebilir. Çocuklarımızı kötü zeminlere düşmeden belediyemizin bütün sosyal faaliyetleri ile fizik olarak sporcu kimlikleriyle öne çıkan, beyni bilgi ile dolu, bilgi çağının bütün teknolojik gelişmişliklerini bilen, uygulayan gençlik yetiştirmeyi hedefliyoruz.Yüzme kursundan önce açmış olduğumuz ücretsiz kurslarda 180 yavrumuz eğitim görüyordu.Yüzme kursu ile birlikte Bor Belediyemiz bünyesinde kurslarda eğitim gören sayımız 240 olmuş oldu.İnanıyorumki bundan sonrada ilçemiz için hep beraber elele vererek bu tür kurslarımızı açmaya devam edecek ve geleceğimizin teminatı olan yavrularımıza güzel bir ortam hazırlamış olacağız, dedi.


Editör: TE Bilişim