TVF Bayanlar Voleybol 3. Lig D Grubu temsilcimiz Bor Belediyespor bu hafta ilk devrenin son maçında,   ilk devrenin namağlup bir başka takımı Tarsus Belediyespor ile karşılaştı.

Haber Foto : Selim GÖKEL

VİDEO AŞAĞIDA..




******



Bor Belediyespor önemli bir üç puan daha aldı. Tarsus Belediyespor bu devre ilk mağlubiyetini aldı.

Maç Sonucu : Bor Belediyespor : 3  -  Tarsus Belediyespor : 0

Set Sonuçları :

1. Set :  25 - 22

2. Set :  25 - 19

3. Set : 25 – 22

 

İki namağlup takım Bor Belediyespor – Tarsus Belediyespor Bayan Voleybol karşılaşmasına seyircinin ilgisi büyük oldu. 450 oturma yeri tabure ve ayakta izleyenlerle birlikte yaklaşık 700 kişi karşılaşmayı izledi. Bir o kadar spor sever de salona giremeyince geri döndü.

Karşılaşmayı Bor İlçe Kaymakamı Muammer Balcı, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Ak Parti İlçe Başkanı Yavuz Ergun, Chp İlçe Başkanı Hacı Mustafa Çopur, Mhp İlçe Başkanı Şefik Çalgın, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Harun Turhan, İl Halk Sağlık Müdürü Dr.Bilgehan Öztürk, Bor İlçe Sağlık Müdürü Dr. Muhammet Bayraktar ile birlikte bir çok sivil toplum temsilcisi ve sporseverler izledi.

İki yenilgisiz takımın karşılaşması zevkli geçti. Karşılaşmada setler birbirine yakın olarak geçti. Ama Bor Belediyespor daha derli toplu, güven veren bir takım görünümündeydi. Tarsus Belediyespor ise genç oyunculardan kuruluydu. Bor Belediyespor seyirci avantajı ile birlikte,  oyundan hiç kopmadan zaman zaman basit ve ferdi hatalar yapmalarına rağmen iyi bir maç çıkardılar.

 

Bor Belediyespor Kulüpler Başkanı Fikret Daş, yaptığı açıklama da ; Tarsus Belediyespor maçı bizim için en zor olan maçtı. Hazırlığımızı buna göre yapmıştık. Önümüzde engel yok diyoruz. İnşallah Hedefimiz 2. Lig Play Of elemelerinde de başarılı olacağımıza inanıyoruz. Bu takım 2. Lige çıkacak. Seyircimize, Bor Halkına, Belediye Başkanımız Sıtkı Erat’a, Belediye Meclis Üyelerimize, Teknik heyete ve oyuncularımıza teşekkür ediyorum.”dedi.

Bor Belediyespor Teknik Direktörü Ragıp Emrah Çalgın karşılaşma sonunda yaptığı açıklamada ise “ Bu gün Tarsus Belediyesi ile güzel bir müsabaka yaptık. Onlarda bizim gibi namağlup bir takım dı. İyi bir maç oldu, çekişmeli bir maç oldu. Setler kafa kafaya gitti. Oyunun kırılma noktalarında biz bir adım öne geçtik, kazanmasını bildik. Tarsus ekibini de tebrik ediyorum. Şuan 3 puan fark ile lider durumdayız. Amacımız Play-of elemelerinin ardından 2. Lig başaracağımıza inanıyorum.”dedi.

Bor Belediyespor Kadrosu  : 1. Nur KAYMAZ, 2. Hande  IRMAKCAN, 3. Duygu KAVUKLU, 4. Tuğba ALTUĞ, 5. Sultan GÖKTAŞ, 7. Gözde CUMURLU, 8. Miyase GÖKÇE, 9. Esma ÇOKAK, 10. Ezgi AĞLAMIŞ (Libero), 11. Çiğdem ÖZTOPRAK (Kaptan), 12. İrem TAN, 15. Deniz EVERDİ

Antrenör: Emrah R. ÇALGIN

 

Tarsus Belediyespor Kadrosu : 1.Sinem BATMAN, 2. Nurten KILIÇ, 3. Fatma ÇOBANSARI (Kaptan), 4. Sinem EBET, 5. Ebru YILDIRIM, 6. Ayder ÜNAL, 7. Aysun ÜNAL (Libero), 9. Meryem SARI, 10. Yeliz BAYKARA, 11. Münire GİRMEZ, 12. Tuğba ŞENOĞLU.

Antrenör :  Hasan BAYKARA

Hakemler : Ahmet PAKSOY, Barış TURAN, Hakkı YILDIZ, Ömür ÖZDEMİR, Utku TURAN, Eser BÜÇKÜN



Bor Belediyesi maça gelen seyircilere Türk Bayrağı, balon ve puaça dağıttı.  Trübünlerin üzerindeki boşluğa belediye tarafından getirilen tabureler konuldu ve daha çok kişinin maçı izlemesi sağlandı.

Yine her karşılaşma gibi 7'den 77'ye her yaştan hemşerimiz maçı izledi. Protokol bölümüne önce gelen  oturuyor. Oturması gerekenler ise köşede bucakta izliyor. Protokol bölümünün organizesi gerek.  


BOR'a Spor Kompleksi Ne Oldu?

Bor’da Voleybol karşılaşmaları büyük ilgi buluyor ancak kapalı spor salonu yetersiz. Seneye büyük ihtimal ile iki tane ikinci lig takımımız olacak. Ardından belki 1. Lig artık 5 bin kişilik salonlara ihtiyaç var. Bu hafta elektronik gösterge de zaman zaman bozuldu. Bor Belediye Spor Kulübü diğer branşları ile birlikte  Spor Okuluna dönüştürüldü. Bir çok alanda sportif faaliyetler yapılıyor. İlçemiz halkı da büyük ilgi gösteriyor ancak salon sorunu ilgisizlik yüzünden çözülemiyor.

 

Bu günkü karşılaşmada bir seyircinin sözleri hayli ilginçti. “ Ya bu salonu yıkarlar, ya da biz taraftar olarak kendimiz yıkarız, olmadı bu konuya ilgi göstermeyenleri her ortam da yıkarız!  ” dediler.

Bor Belediyespor ve Ömürpen Şekerspor Bayan Voleybol kulüpleri, spor-toto ve Gençlik Hizmetleri Spor Bakanlığından parasal yardım alamadıklarından şikayetçiler.


Genç Taraftarlara işin önemi anlatılmalı

Bir başka not ise Bor Belediyespor taraftarları ile ilgili. Bu güne kadar  nahoş bir olay yaşanmamış olsa da. Bor Belediyespor Bayan Voleybol Takımının seyircisi özellikle küçük grup-lar, direk çılgınlar51 grubunu kast etmiyorum.  Bazı kişiler her an sorun çıkarabilecek potansiyelde. Bugün için sorun oluşturmuyor ancak gözlemlediğimiz kadarı ile bundan sonra özellikle Play-Of elemelerinde hatta bir yenilgi durumunda, seyircinin de daha sorumlu  olması gerekiyor. Yöneticilerin  bu konuya tedbir alması, sakin ve akıllı bir genç amigo bulup genç seyircileri yönlendirmesi, hakim olması gerekiyor. Fevrilik ve kişisel çıkışların takıma mal edilebileceği, başına buyrukluktan öte, daha organize, daha sakin, eğitimli bir seyirci topluğu amaç edinilmeli, bazı sivri kişisel çıkışlara ikinci devre de  toss! çekilmesinin zamanıdır, yarın geç olabilir.

*********

BOR ÖMÜRPEN ŞEKERSPOR PUAN KAYBETMEYE DEVAM EDİYOR

Bor İlçemizin bir diğer temsilcisi Bor Ömürpen Şekerspor ise Ankara Beştepe kapalı spor salonunda Ankara Karayolları Spor ile karşılaştı. D Grubunda 2. Sırada Olan Ankara Karayolları Spor Bayan Voleybol takımına temsilcimiz 3 - 0 mağlup oldu. 

Bu sonuç ile 12 takımlık grupda 8. sıraya geriledi. Bu yıl 2. Ligde kalmayı hedefleyen Bor Ömürpen Şekerspor gelecek yıl daha iyi tranferlerle iyi maçlar çıkarmayı hedefliyor. 


Editör: TE Bilişim