Hentbolda 2012-13 sezonu Erkekler ve Bayanlar Süper Lig, 1. Lig ve Türkiye Kupası fikstür çekimi yapıldı. Bu sezon ilk kez Süper Lig’de mücadele edecek olan 51 Niğdespor, ligin ilk haftasında Beşiktaş’ı konuk edecek. Lig 22 Eylülde başlayacak.


Hentbol Federasyonu Toplantı Salonunda gerçekleştirilen fikstür çekimine, Federasyon Başkanı Bilal Eyuboğlu, Genel Sekreter B.Mutlu Kadıoğlu, kulüp yöneticileri, antrenörleri ve temsilcileri ile Basın mensupları katıldı. 

Fikstür çekimi öncesi açıklamada bulunan Federasyon Başkanı Bilal Eyuboğlu, konuşmasına 2012-2013 sezonunun tüm kulüplere ve camiaya hayırlı olmasını temenni ederek başladı. Eyuboğlu, yeni sezonda Erkekler Süper Lig’in 13 takımlı, Bayanlar Süper Lig’in ise 10 takımlı olacağını belirterek, “Bu sezon Erkekler Süper Lig’de 51 Niğdespor, Antalyaspor, Bayanlar Süper Lig’de ise Orduspor da mücadele edecek” diye konuştu. 

Altyapılarla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Eyuboğlu, erkekler 1. Liglere 12, Bayanlar 1. Liglere ise 13 yeni takımın başvurduğunu kaydederek, göreve geldiklerinde 30’lu rakamlarda olan takım sayısını 81’e yükselttiklerini söyledi. 

Federasyon Başkanı Bilal Eyuboğlu, yeni salonun da tamamlandığını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın programına uygun bir tarihte resmi açılışının yapılacağını ifade etti. Ankara’daki maçların sadece yeni salonda oynanmayacağını belirten Başkan, Cebeci Yaşar Sevim Spor Salonu ve Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda da karşılaşmaların devam edeceğini söyledi. 

İddaa gelirlerine de değinen Başkan Eyuboğlu, 2012-2013 sezonunda iddaa’da daha fazla maç yer alması ve gelirlerin arttırılması konusunda büyük aşama kaydettiklerini belirtti. 

Hentbol Süper Lig maçları canlı yayınların devam edeceğini belirten Eyuboğlu, görüşmelerin devam ettiğini söyledi. 
Eyuboğlu son olarak, altyapıya çok fazla önem verdiklerini, bu yıl gerçekleştirilen Bölge karmaları müsabakalarının çok verimli geçtiğini de sözlerine ekleyerek, tüm kulüplere yeni sezonda başarılar diledi. 

Yapılan fikstür çekimlerinin ardından Erkekler Süper Lig’de ilk hafta maçları 22-23 Eylül 2012 tarihlerinde, Bayanlar Süper Lig’de ise ilk hafta maçları 8-9 Eylül 2012 tarihleri arasında başlayacak.

TURGUT: “DESTEK BEKLİYORUZ”

51 Niğdespor Kulübü Başkanı İdris Turgut, iki sezon üst üste aldıkları başarılı sonuçlarla Süper Lig’e yükseldiklerini belirterek, “Bu yıl Niğde’yi süper ligde temsil edeceğiz. İlk rakibimiz Beşiktaş oldu. İlk maçta tüm Niğdelileri, 51 Niğdespor’a destek olmaya davet ediyoruz. Bu sezon de hedefimiz büyük.  Hemşehrilerimizden maddi ve manevi destek bekliyoruz” diye konuştu. 



Erkekler Süper Lig 1. Hafta
   (22-23 Eylül) 

Bay - Ankara Maliye Milli Piyango Spor Kulübü 

Niğde 51 Niğde Spor Kulübü - İstanbul Beşiktaş Jimnastik Kulübü 

İzmir Büyükşehir Belediye Gençlik Spor Kulübü - Ankara Çankaya Belediyesi ANKA Spor Kulübü 

Trabzon Spor Kulübü - Ankara İl Özel İdare Spor Kulübü
 
Ankara B.B. Ankara spor kulübü - Antalya Spor Kulubu 

İstanbul Yeditepe Spor Kulübü Derneği - Bursa Nilüfer Belediye Spor Kulübü 

Beşparmak Spor Kulübü - Mersin Hentbol Spor Kulübü 

Erkekler Türkiye Kupası 1.Tur 

Bursa Nilüfer Belediye Spor Kulübü – BAY 

İzmir Göztepe – BAY 

Mersin Hentbol – Beşparmak 

İzmir Büyükşehir Belediyesi – 51 Niğde Spor 

İstanbul Anafen Koleji – Yeditepe Spor Kulübü 

Sinop Eğitim – Erzurum Atatürk Spor Kulübü 

Trabzonspor – Amasya Taşova YİBO 

Erzincan Belediyesi – Kayseri Atlas Spor Kulübü 

Antalyaspor – Adana Çukobirlik 

Ankara İl Özel İdare – Bingöl Belediyesi 

Yıldız Teknik Üniversitesi – BAY 

Konya Selçuklu Belediyesi – BAY 




Editör: TE Bilişim