Niğdeli Bisikletçiler’den Yasemin Can  Uluslar Arası Bisiklet Turunda Ülkemizi temsil edecek.


 
19-24 Nisan tarihleri arasında Konya ilinde düzenlenecek olan Rumi Çocuk Oyunları Mevlana Bisiklet turuna ilimiz sporcularından  Olimpiyat Hazırlık Kampında bulunan Yasemin Can ülkemizi temsil edecek.


 
6  gün sürecek olan Mevlana Turunda 2 Etap yarışacak olan Sporcumuz Yasemin Can 21-04-2014 tarihinde  17 km. den oluşan yarışın 3400 m X 5 tur atarak tamamlayacağını belirten Bisiklet antrenörü Özcan Kodaz yarışmanın  liderinin nihai sonucuna göre belirleneceğini belirtti.
 
 
 22-04-2014 tarihinde yarışmanın 2. Etabı ise 12.800 metre olduğunu ve 1turun 1600 metreden oluştuğunu belirten Kodaz 1tur dolu(puanlı) 1 tur boş olarak yapılacak yarışmada  3turun dolu(puanlı)olacağını ve sporcuların 5 tur üzerinden alacakları puan toplamına göre şampiyonun belirleneceğini belirtti.
 
 Yarışma öncesi Milli Takım kampına giden Bisiklet Antrenörü Özcan Kodaz sporcumuz Yasemin Can hakkında Milli Takım Antrenöründen almış olduğu bilgiler doğrultusunda kampta yapılan antrenmanlarda sporcumuzun çok iyi yokuş çıktığını kendi akranlarını hiç zorlanmadan gerilerde bıraktığını ve sporcumuzdan 5 yaş büyük bulunan büyük bayanlar gurubundaki sporcuların dahi 100/90 ını gerilerde bıraktığını belirtti. Sporcumuzun ilimizin ilk Milli Bisikletçisi olduğunu belirten Kodaz yarışmadan Yaseminin şampiyon olacağını büyük bir umut içerisinde beklediğini ve bundan sonraki yapılacak olan uluslar arası müsabakalarda İlimizi her zaman başarıyla temsil edeceğini söyledi.
 
 
 Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan; Niğde’den bisiklet branşında Tohm (Türkiye Olimpiyat Hazırlama Merkezi) kampında bulunan Yasemin Can’ın Uluslar arası Mevlana bisiklet turunda İlimizi ve Ülkemizi temsil etmesinden son derece mutlu olduklarını dolayısıyla Antrenörü Özcan Kodaz ve Yasemin Can’ı tebrik eden İl Müdürü Harun Turhan sporcumuzdan madalya beklediklerini ifade etti.
 
Editör: TE Bilişim