Yaşadığımız anın içinde varlığımızı sürdürürken; kıymetini bilemediğimiz ve var oluşumuzu sorgulamadığımız yaşam mecramızın akışını, belli süreli zamanlar sonra fark eder, hemen akabinde muhasebesini yaparız.

Tecrübe ya da deneyim denen olgu ise o kadar farklı ve önceyle bugünü birleştirip geleceğe taşınan bir durum ki, olası pişmanlıkların ve zararların önüne geçebilecek önsezileri de içinde barındıran sihirli bir şişe gibidir.

İçinden cin çıkarıp “ Dile benden ne dilersen “ yerine akıl ve sağduyuyu koyup, başını taştan taşa vurma yerine, o baştaki zihne saygı duymayı gerektirir, oluşturduğu kurgu ile.

Evet… Bu konuya gerçekten inanan ve bende de farkındalık uyandıran Sevgili Hayrettin Yenel bu takımın yeri ve durumuyla ilgili inancını, Sevgili Ali Kadı ise maç önü ve sonu haberciliğin dışında gönlünü ortaya koyduğunda,  kendilerine hak verip bu durumu sahiplenme dışında başka bir seçenek kalmamıştı.

Ve Hasılı…

Niğde Anadolu FK bu ligde…

Kalacak..

Tutunacak..

Ve…

Niğdeli çocuklarda Altınordu Spor ile kurduğu kalbi birliktelik eşliğinde; tek yürek olup, farklı liglerde de olsa, aynı kanı aynı yüreğe pompalayacaktı.

Velimeşe maçında ele çarpan topu görmezden gelip hemen akabinde yenen gol ve hakeme rağmen.

Amed maçında ev sahibi olmanın her nevi avantajını o kadar kart ve penaltıyla katletme adına yapılan her şeye rağmen…

Sancaktepe galibiyetinin ardından objektiflere poz veren Niğde Anadolu Spor armasını göğsünde taşıyan Aslan parçalarının,  “Akan Su Değildir Yaşamdır.  Suyuna sahip Çık” pankartını sosyal mesaj olarak verirken, futbol dışında birçok olguda da bu kenti temsil ettiklerinin bilincinde olduklarını görmek bu şehrin gururu olmalıydı.  

Nitekim bu tavırlarıyla futbol kulübü olma dışında birçok yükümlülüğü de üzerlerinde taşıyacak asalete sahip olduklarının bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyorlardı.

Niğde Anadolu bu sonuçlarla düşme potasındaki üç takımın hemen üzerinde yer alıyor, önümüzdeki haftalar oynadığı futbolun pusulasında umut veriyor ve daha üst sıralara taşınıp ligde kalacağının sinyallerini, onca olumsuzluğa rağmen gayet net veriyordu.

Yok bu takımın Niğde’nin takımı değil.

Yok bu takım Ligde tutunmazdı.

Yok bu takımı Altınordu gözden çıkarmış…

Gibi, gibi, gibi…

Tüm söylem ve eylemlere rağmen…

Bu takım bu ligde, hem de Niğde ismiyle tutunacak ve demir atıp kalacaktı.

Yeter ki ona inanılsın hadi inanılmadı, gölge edilmesindi…

Bal liginde Niğde Belediye Sporda bu kentin takımıydı.

2.Ligde, Niğde Anadolu FK da…

Ara açma, fitne ve kargaşadan nemalanmayı bırakıp ikisine de sahip çıkalım.

Elimizdekiler ligdeki yerlerini korurken yeter ki bu yılı atlatalım.

Anadolu FK bu kentin takımı değil, buraya layık değil gibi söylemlere karşı, ligde kalıp en güzel cevabı verirken.

Altınordu dahil gönül birlikteliği kurmuş olduğumuz herkese de…

Niğde’nin öyle alınıp satılacak bir kulüp değil…

Tek yürek etrafında atan.

Kentin merkezinde paha biçilmez…

Bir Gayrimenkul …

T A Ş I N M A Z…

Olduğunu bir kez daha hatırlatalım…