Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği ile Antrenörlük Eğitimi Bölümlerine özel yetenek sınavlarıyla öğrenci alınacak.

ÖN KAYITLARDA YARIN SON GÜN

26 Ağustos’ta başlayan ön kayıtlar 29 Ağustos 2019 Perşembe günü mesai saati bitimine kadar Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörlüğü, Merkez Yerleşke, Bor Yolu Üzeri, Niğde adresinde bulunan Öğrenci İşleri Daire Başkanlığında yapılacak. Ön Eleme Sonuçları 30 Ağustos 2019 tarihinde ilan edilecek.

BELİRLENEN KONTENJANLAR

Başvurularda Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümüne toplam 40 kontenjandan 13’ü Kız, 21’i Erkek, Milli Sporcu Kontenjanı ise 3’ü Kız, 3’ü Erkek belirlendi. Genel Kontenjanlarda TYT taban 150 puan, Milli Sporcu Kontenjanlarında TYT Taban 150 puan olması kararlaştırıldı.

ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ (N.Ö.)

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Eğitimi (N.Ö.) Bölümüne toplam 70 kontenjandan 23’ü Kız, 34’ü Erkek, Milli Sporcu Kontenjanı 3 Kız, 3 Erkek, Engelli Öğrenci Kontenjanı 3 Kız, 4 Erkek olarak tespit edildi. Genel Kontenjanlarda TYT taban 150 puan, Milli Sporcu Kontenjanlarında TYT Taban 150 puan, Engelli Öğrenci Kontenjanında 100 puan olması kararlaştırıldı.

ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ (İ.Ö.)

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Eğitimi (İ.Ö.) Bölümüne toplam 70 kontenjandan 23’ü Kız, 34’ü Erkek, Milli Sporcu Kontenjanı 3 Kız, 3 Erkek, Engelli Öğrenci Kontenjanı 3 Kız, 4 Erkek olarak belirlendi.

Genel Kontenjanlarda TYT taban 150 puan, Milli Sporcu Kontenjanlarında TYT Taban 150 puan, Engelli Öğrenci Kontenjanında 100 puan olması kararlaştırıldı.

Engelli Kontenjanının dolmaması halinde engelli kontenjanı genel kontenjana aktarılacağı belirtildi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği ile Antrenörlük Eğitimi Bölümlerine ön kayıtlar 26-29 Ağustos 2019 tarihlerinde Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörlüğü, Merkez Yerleşke, Bor Yolu Üzeri, Niğde adresinde bulunan Öğrenci İşleri Daire Başkanlığında yapılacak. Ön Eleme Sonuçları 30 Ağustos 2019 tarihinde ilan edilecek. Sınavlar ise 02 Eylül 2019 tarihinde BESYO Yerleşkesinde başlatılarak bitinceye kadar devam edecek. 

Beden Eğitimi Öğretmenliği Sınavını kazanan asil adayların kayıtları 16 Eylül 2019, yedek adayların ise 17 Eylül 2019 tarihinde yapılacak.  Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü özel yetenek sınavları ile yedek listede olan adaylar 17 Eylül 2019 tarihinde saat 15.00’a kadar yedek dilekçelerini Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına vermek zorunda olacaklar.  Antrenörlük Eğitimi (N.Ö.) Sınavını kazanan asil adayların kayıtları 18 Eylül 2019, yedek adayların ise 19 Eylül 2019 tarihinde yapılacak.  Antrenörlük Eğitimi (N.Ö) Bölümü için özel yetenek sınavları ile yedek listede olan adaylar 19 Eylül 2019 tarihinde saat 15:00’a kadar yedek dilekçelerini Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına vermek zorunda olacaklar.

ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ (İ.Ö.)

Antrenörlük Eğitimi (İ.Ö.) Sınavını kazanan asil adayların kayıtları 20 Eylül 2019, yedek adayların ise 23 Eylül 2019 tarihinde yapılacak.

Antrenörlük Eğitimi (İ.Ö) Bölümü için özel yetenek sınavları ile yedek listede olan adaylar 23 Eylül 2019 tarihinde saat 15.00’a kadar yedek dilekçelerini Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına vermek zorunda olacaklar.

EK YERLEŞTİRME

Asil ve yedek kayıtlardan sonra boş kalan kontenjanlar için 27 Eylül 2019 tarihinde sıralı yedek listeden yeniden başvuru alınarak kayıt yapılacaktır. Bu kontenjanlara başvuracak adayların 30 Eylül 2019 saat: 15.00’a kadar yedek dilekçelerini Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına vermek zorundadırlar.

Kayıtlar aynı gün saat 16:00’dan sonra yapılacaktır. Bu tarihten sonra boş kalan kontenjanlara yeniden yedek kontenjan ilanı ve kaydı yapılmayacak.

KESİN KAYITTA UYARILAR

Kesin kayıtlarda mazeret ve raporlar geçerli olmayacak. Engelli adaylar için engel durumlarını sağlık kurulu raporu ile belgelemek zorunda olacaklar. Adaylar eksik belge ile kayıt yaptıramayacak. *Belirlenen tarihlerde kayıt olmayan aday hak iddia edemeyecek.  Gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında Üniversite gerekli yasal işlemleri yapmada yetkili olacak. Sınavlar sonucu kesin kayıt hakkı kazanan adaylar kesin kayıt esnasında 2008 ve öncesi Lise mezuniyeti olanlar diplomanın aslı yada Noter tasdikli fotokopisini ibraz edemezler ise, kayıt haklarını kaybedecekler.

KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

Adaylardan 2008 ve öncesi Lise mezuniyeti olanlar için diplomanın aslı yada noter tasdikli fotokopisi ibraz etmek zorunda olacaklar. Öğrenim ücreti ödendiğine dair belge (Antrenörlük II. Öğretim öğrencileri için), Askerlikle ilişiği olmadığına dair belge” (1997 doğumlu ve daha önceki yıllarda doğmuş erkek adaylar için ilgili askerlik şubesinden alınacak “Bir Fakülte veya Yüksekokula kayıt olmasında askerlik yönünden bir sakınca olmadığına” dair belge).  Sadece Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulun bölümlerine kesin kayıt yaptıracak adaylar için Sağlık Kurulu (HEYET) Raporu “Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda okumasında sakınca yoktur” ibaresi olacak. Kayıt Dilekçesi (Kayıt Bürosundan alınacak).