Niğde Bedensel Engelliler Spor Kulübünde tekerlekli sandalye basketbol oyuncusu olan ve Türkiye Kadın Tekerlekli Sandalye A Milli Takımında oynayacağını belirten üniversitemiz Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi 3.sınıf engelli öğrencisi Esra Bozdemir’e “Basketbol Tekerlekli Sandalye” hediye edildi.

Esra Bozdemir daha önce potansiyeline ve vücut ölçülerine uygun profesyonel nitelikte sporcu sandalyesine sahip olmadığını üniversitemiz yönetimine iletti. Durumu değerlendiren Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, derhal konuyla ilgilendi ve Esra Bozdemir’in talebini karşılamak için gerekli çalışmaları başlattı.
Üniversitemizi spor alanında en iyi şekilde değerlendirmek istediğini belirten Esra Bozdemir’e, hayatını kolaylaştırmak ve sosyal hayata tam katılımını sağlamak amacıyla bir adet tekerlekli sporcu sandalyesi temin edilerek, düzenlenen törenle teslim edildi.

Törene; Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. İlyas Gökhan, Prof. Dr. Cahit Tağı Çelik ve fakülte dekanları, Niğde Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mahmut Er ile öğrencimiz Esra Bozdemir ve babası Cengiz Bozdemir katıldı.

Törende yaptığı konuşmada, öğrencimiz Esra Bozdemir’in gayretli bir sporcu olduğunu ve onu desteklemekten oldukça mutlu olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, diğer engelli öğrencilere de destek olmaya hazır olduklarını belirtti.

Esra Bozdemir’in eğitimin yanında sportif faaliyetlerle uğraşmasının gurur verici olduğunu söyleyen Rektör Kar, kendisine hem eğitim hayatında hem de spor hayatında başarılar diledi.

Esra Bozdemir ve babası Cengiz Bozdemir ise, Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar’a teşekkür ederek, verdiği destekten dolayı mutlu olduklarını ifade etti.
 
 
Editör: TE Bilişim