İlimizi bu sezon Bayanlar Voleybol 3.lig D grubunda temsil eden Bor Belediyespor , playoff final maçında İstanbul Ataşehir’e yenilerek 2.lig’in kapısından döndü.


Playoff’lar öncesi oynadığı 31 maçın 31’nide kazanarak inanılması güç bir rekora imza atarak grubunu lider bitiren filenin sultanları , Afyon’da düzenlenen playoff’lar  final maçında İstanbul Ataşehir’e 3-0 kaybederek 2.lig’e direk çıkma fırsatını kaçırdı.

Playoff grubunda çok güçlü ekiplere karşı mücadele veren  Bor Belediyespor  ilk maçında Manisa Seramiksan’a kaybederken 2. Maçında Ordu Türk Telekom’u yenerek Ataşehir’le grubun final maçını oynadı.Kazanan takımın 2.lig’e direk yükseleceği maça Bor’dan otobüs kaldırılarak büyük taraftar topluluğu Afyon’a götürüldü.Ancak istediği oyunu bir türlü sahaya yansıtamayan Filenin Sultanları , mücadeleyi 3-0 kaybederek 2.lig’i son maçta kaçırdı.Playoff’lar ile birlikte 34 maç yapan Bor Belediyespor bu maçların 32’sini kazanırken  playoff grubunda aldığı 2 mağlubiyet filenin sultanlarının 2.lig’de mücadele etmesine engel oldu.

Afyon’da Final maçını Türkiye Voleybol Federasyonu Başkan Vekili Mehmet Akif Üstündağ ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile birlikte izleyen Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, 2.lig’i son maçta kaçırdıkları için üzgün olduklarını ama 34 maçta 32 galibiyet alan bir takımında ayakta alkışlanması gerektiğini belirtti.


Takımıyla gurur duyduğunu dile getiren Erat ," 2 sezondur yakalanan perfonmansın ödülünün 2.lig olması gerektiğini dile getirdi .

Erat sözlerine şöyle devam etti ; Bor Belediyespor Bayan Voleybol takımı olarak 2 sezondur inanılmaz maçlar oynadık.Bu zamana kadar  bir maç dahi kaybetmeden  grubumuzu lider bitirerek 2.lig için playoff oynamaya hak kazandık.Elazığ , Kayseri , Mersin , Gaziantep , Erzurum , Diyarbakır , Muş  gibi birçok büyükşehir takımlarını yenerek büyük bir başarıya imza attık.İlimizin , ilçemizin adını gururla Türkiye’nin dört biryanında duyurduk. Aslında kaybettiğimiz sadece 2.lig. asıl kazandığımız şeyler  ilçemizi başarıyla temsil etmemiz, ismimizi duyurmamız , vatandaşlarımızın bir Pazar gününü iyi bir şekilde değerlendirebileceği bir ortam yaratmamız , kapasitesinin 2 katına çıkacak kadar taraftarımızı salona çekebilmemiz , ablalarının başarısıyla gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzaklaşmasını sağlamamız ve spora teşvik etmemiz. Bunun gibi bir çok şeyi başardığımız içinde ayrıca gururluyuz ve mutluyuz.Türkiye Voleybol Federasyonu Başkan Vekilinin final maçını izlerken sarf ettiği sözler bile voleybolda ne kadar büyük bir iş başardığımızın göstergesiydi.Sayın Mehmet Akif Üstündağ , böylesine kalabalık bir taraftarın deplasmana gelmesinin  voleybol açısından büyük önem arz ettiğini dile getirdi ve bu zamana kadar elde etmiş olduğumuz başarıyı yakından takip ettiğini söyledi.Bu sözleri Türkiye’de Voleybol’un 2. isminden  duymak bile ilçem adına beni gururlandırdı.Şimdi olmamış olabilir ama ben inanıyorumki ilçemizi daha üst liglerde ve başarıyla temsil edecek ortamı,havaya yakaladık.Bundan sonrada ilimizi ilçemizi başarıyla temsil etmek için ne gerekiyorsa ,elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.















Editör: TE Bilişim