Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünün düzenlediği Yetiştirme Yurtları Güreş Şampiyonası için Niğde’ye gelen Amasya ekibi,  Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a elma hediye etti.

 

Bu yıl üçüncüsü Niğde’de yapılan Yetiştirme yurtları arası Türkiye Güreş Şampiyonasına 33 İlden 14-17 yaş grubundaki 334 sporcunun katıldı.

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ı ziyaret programına Niğde Sosyal Hizmetler İl Müdürü Şahin Mercan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünden Ergin Balcı, misafir sporcuların temsilcileri ve sporcular katıldı.

 

Niğde’nin elma üretimi bakımından önemli mesafeler kat edildiğinin vurgulandığı ziyarette, Başkan Akdoğan uzun yıllardır yetiştiriciliğinden depolanmasına kadar elma üretimi ile uğraştığını belirtti.  Diyarbakır ve İstanbul Sosyal Hizmetler Müdürlüğü sporcularının da hediye verdikleri Başkan Akdoğan, tüm sporculara başarılar diledi.

 

Niğde Sosyal Hizmetler İl Müdürü Şahin Mercan “Türkiye genelinde yaklaşık 334 sporcumuza Niğde olarak ev sahipliği yaptık. Sosyal Hizmetler Müdürlüklerinde kalan çocuklarımızın için bu tür organizasyonlarımızı Bakanlığımız desteklemektedir” diye konuştu.

 

Desteklenmesi gereken bir organizasyon olduğunu vurgulayan Başkan Akdoğan; “Bakanlık gerekli desteği vermektedir. Ayrıca çocuklarımızın da ülkemizin değişik illerini görme imkânları oluşması bakımından önemli. Çok isabetli bir proje olduğunu ifade etmek istiyorum” dedi.





Editör: TE Bilişim