Niğde’de 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı okul sporları faaliyet programında yer alan 12-14 Nisan 2018 tarihleri arasında 75.Yıl spor salonunda yapılan Badminton Küçükler Kız-Erkek Grup müsabakaları sona erdi.

Badminton grup müsabakalarının teknik toplantısı 11 Nisan 2018 tarihinde Şehit Ramazan Konuş Gençlik Merkezinde Saat 17:00’da başladı. Grup Müsabakaları için ilimize Osmaniye, Adana, Ankara, Karaman, Nevşehir, Kırşehir, İstanbul, Konya, Aksaray, Mersin ve Hatay illeri katılımda bulundu. Kız ve Erkek takımları olmak üzere toplamda 18 Antrenör, 12 İdareci, 45 Kız ve 39 Erkek sporcu katıldı. Müsabakalar teknik toplantıda belirlenen 3’erli gruplar halinde oynatılmıştır. Grup müsabakalarına ilimizi temsilen katılan Kemal Aydoğan Ortaokulu kız ve erkek takımları temsil etti. Niğde’de gerçekleşen Badminton Küçükler Grup Kız-Erkek müsabakalarında kızlarda toplamda 24 maç, erkeklerde ise 18 maç oynanmıştır. Müsabakalar baş hakem Yılmaz Aygün nezaretinde yönetilmiştir. Yarışmalar neticesinde sonuç sıralamaları, Kızlarda ; Ankara M.E Vakfı Batıkent Orta Okulu, İstanbul Adnan Menderes Orta Okulu, Adana Mehmet Adil İkiz Orta Okulu, Mersin Özel Gelecek Ortaokulu olmuştur. Erkeklerde ise; Ankara M.E Vakfı Batıkent Orta Okulu, Adana Mehmet Adil İkiz Orta Okulu, Nevşehir Alparslan Orta Okulu, Niğde Kemal Aydoğan Orta Okulu olmuştur.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan müsabakalara katılan ve Türkiye Şampiyonasına katılacak olan takım ve sporcuları tebrik ederek, başarılar diledi.
 
Editör: TE Bilişim