Antalya’da 29 ülke 2800 sporcu katılımıyla yapılan Avrupa kupası Kick boks turnuvasında 74 kg Veteranlar branşında Avrupa şampiyonu olan Üniversite mezunu Mehmet Tayfur aynı zamanda Niğde’de ayakkabı tamirciliği yapıyor.

Üniversite Tarih öğretmenliğinden mezun olduktan sonra ataması çıkmaması üzerine Baba Mesleği olan ayakkabı tamiri dükkânında geçimini sağlarken boş vakitlerinde Kick Boksla uğraşan Tayfur 4-7 Nisan 2019 tarihinde Antalya ilinde yapılan Avrupa kupası Kick boks turnuvasında 29 ülke 2800 sporcu arasından Avrupa şampiyonu oldu.

Avrupa kupası Kick boks turnuvasında 29 ülke 2800 sporcu arasından Avrupa şampiyonu olan Tayfur; “ Üniversiteyi bitirdikten sonra baba mesleği olan ayakkabı tamirciliğini sürdürmeye başladık. Gündüzleri baba mesleği olan ayakkabı tamirciliği ile ekmek paramızı kazanırken, akşamları ise sporla uğraşıyordum. Son olarak Antalya ilinde yapılan Kick Boks Avrupa şampiyonluğu maçında rakiplerimi yenerek Avrupa şampiyonu oldum Allah’a şükür” dedi.

Hedefinin Dünya kupası kazanmak olduğunu söyleyen Tayfur; “ hem ayakkabı tamiri yaparak ekmeğimizi kazanmaya devam ederken yine antrenmanlarıma devam ediyorum. Yeni öğrenciler yetiştiriyoruz.  Bu kapsamda hem çocuklarla antrenmanlarıma devam ederken hedefim Dünya kupası turnuvasına katılmak. Dünya kupasına katılıp orda büyük başarılar kazanıp al bayrağımızı göklere çektirmek. Genellikle gündüzleri ayakkabı tamirciliği mesleğimle uğraşıyorum ve akşamları da boş olduğumdan Kick boks sporuna gidiyorum. Yani ayakkabı tamirciliği sayesinde Avrupa şampiyonu oldum. Sporu sevdiğimden dolayı bazı zorluklar olsa da o zorluklara katlanıyoruz. Antalya ilinde yapılan maçada bu zorluklarla hazırlandım ve maça katıldım. Orada zorlu rakiplerimiz vardı ve anlımızın akıyla kazanarak Avrupa şampiyonu oldum.


 
Editör: TE Bilişim