6 ay önce federasyonu kurulan ve ilimizde de başarılı çalışmaları ile tanıdığımız  Beden Eğitimi Öğretmeni Emrah ÇALGIN'ın  il temsilcisi olarak görevlendirildiği bu branş  Niğde' de ilk organizasyonunu gerçekleştirdi.

17_ 18  Eylül tarihlerinde Bucak Çayırı sentetik sahada gerçekleştirilen  turnuva sonucunda derece giren takımlar ise şöyle oldu

1. Çamardı
2. Selçuk F.K.
3. Bor Veteranlar
4. Niğde 50 yaş Veteranlar



Organizasyon ile düşüncelerini ifade  eden il temsilcisi ÇALGIN ise;  Kisa süre önce federasyonu kurulan bu zevkli ve popüler bir  branşı ilimizde daha fazla tanıtabilmek ve Türkiye Kupasına katılabilmek adına il temsilcisi olduktan sonra ilimizde  girişimde bulundum. Hızlıca hep birlikte organize olmayı başardık. Niğde Belediyesi'nin  ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün destek ve katkıları ile turnuvayı şekillendirdik.

17 - 18  Eylül itibariyle de, 18 yaş üstü herkesin katılabileceği her takımın 3 kişi birde yedek ile toplam 4 kişiden oluşan takımlar ile katıldığı resmi oyun kuralları ile  Niğde'deki ilk defa yapılan turnuvamızı başarılı bir şekilde yapmayı başardık.

Turnuva sonucunda dereceye giren ilk 3 ekip, 25 Eylülde Kayseri ilinde yapılacak bölge şampiyonasına gitmeye hak kazanmış oldu. Bölge şampiyonasında Aksaray, Yozgat, Kayseri ve Niğde takımları yarışacak olup dereceye giren takımlar Denizli'de Ekim ayında yapılacak olan Ayak Tenisi Türkiye Kupası finallerine  gitmeye hak kazanacak.

Kısıtlı zaman diliminde turnuvayı başarılı bir şekilde gerçekleştirmiş olduk.

İlerleyen zamanlarda Ayak Tenisi branşının daha geniş kitlelelere ulaşabilmesi adına ilimizde farklı turnuvalarımızda olacaktır. Federasyon nezdinde  gelişmekte olan spor branşlarına ve okul sporlarına girmesi ile birlikte okullarımızda da  hızla yayılacaktır ve çokta rağbet görecektir.

Ben turnuvamıza katılan tüm takmlara teşekkür ediyor derece yapan takımları tebrik ediyorum.
Ayrıca organizasyonumuzda  desteklerini esirgemeyen Niğde Belediye Başkanımız Sn Emrah ÖZDEMİR'e  ile  Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sn İlker ÖTKÜNLÜ' ye  teşekkürlerimi iletmek istiyorum. 

Mahmut İnan yanı finalde rakibine elendi Mahmut İnan yanı finalde rakibine elendi

Editör: TE Bilişim