Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı ve Ulusal Ajans bünyesinde her yıl gerçekleştirilen "Avrupa Gençlik Haftası" etkinlikleri kapsamında Niğde’de etkinlikler uygulanmaya başlandı.

Etkinlikler Niğde Vali Yardımcısı ve İl AB Daimi Temas Noktası Abdullah UÇGUN başkanlığında Niğde Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi koordinatörlüğünde gerçekleştirilmektedir. Etkinlikler öncesinde Niğde Vali Yardımcısı ve İl AB Daimi Temas Noktası Abdullah UÇGUN okulların AB Kulüpleri rehber öğretmenleri ile bir araya geldi.

Vali Yardımcısı Uçgun; “
Ülkemizin AB politikasının temel dinamiklerini demokrasi ve insan haklarının güçlenmesi, serbest piyasa ekonomisinin kurumsallaşması ile çağdaş yaşam standartlarının her alanda kökleşmesi oluşturmaktadır. AB müktesebatı çerçevesinde yapılan siyasi, ekonomik ve sosyal reformlar bir taraftan Türkiye’yi köklü bir biçimde değiştirmekte, öte yandan Türkiye’nin hem bölgesinde, hem de uluslararası sistemde çok daha güçlü bir ülke olmasını sağlamaktadır. AB bakanlığının ilgili kuruluşu olan Ulusal Ajans bünyesinde bulunan Eurodesk Türkiye ve Temas Noktaları ile Avrupa Birliği sürecinin illerde daha etkin hale getirilerek tüm kurum kuruluş ve yararlanıcılara Avrupa Birliği tarafından sunulan sosyal, kültürel, istihdam ve eğitim imkan ve fırsatlarından daha fazla yararlanmalarına yönelik bilgilendirme desteği sağlanmaktadır.  Normal bilgilendirme faaliyetlerinin yanı sıra ilimizde Avrupa Gençlik Haftası kapsamında faaliyetler de yürütmekteyiz.” dedi. Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda AB kulübü öğrencilerine Niğde Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi çalışanları tarafından; Niğde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Niğde Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerine Eramus+, AB kültür diyaloğu, gençler için Avrupa fırsatları, Avrupa Birliği’nin değerleri, politikaları ve temel haklara yönelik uygulamaları hakkında bilgi verildi. Sunum sonunda gençler için eğitim ve gençlik alanlarındaki Avrupa fırsatları ve gençlerin Avrupa faaliyetlerine katılımı hakkında öğrencilerden gelen sorular cevaplandırıldı.


Editör: TE Bilişim