Niğde Atletizm İl Temsilcisi Besyo Öğretim Görevlisi Ali Tunç Avrasya Maratonu hakkında açıklamalarda bulundu.

 

Türkiye’nin en geniş katılımlı kitlesel organizasyonu 34. Avrasya Maratonunda Niğde’li sporcular başarılı oldu. 15 KM. Koşusuna katılan Niğde Üniversitesi BESYO. Öğrencisi Muzaffer Bayram 48 dk.ile Türkler arasında 2.  Genel sıralamada ise 7. oldu

 

Maraton yarışına katılan Nihat Özkaymak da 40-44 yaş gurubunda 2 saat 47 dk. İle  2. oldu. Maratonun genel sıralamasında 21. Türk sporcular arasında 11. Geldi. Nihat Özkaymak kendisine destek olan sponsorları, İnan turizme, Bakkalbaşıoğlu’na ve Belediyespor başkanına teşekkür etti.

 

65-69 Yaş gurubunda ilimizden yarışlara Gençlik ve Spor Kulübü adına katılan Kadir Kara da maraton yarışında Türkler arasında 3. Olmuş ve yarışı 4.saat 26 dk. da tamamlamıştır.

 

Yine Gençlik ve Spor Kulübü adına yarışan Ramazan Eryiğit ise bacağında lif atması sonucu sakatlanmasına rağmen derece elde edemedi ama yarışı bitirmeyi başardı.

 

Bu yıl ilk kez altın kategoride koşulan Avrasya Maratonu’nda erkeklerde ilk 3, Kenyalı atletlerin oldu. Erkeklerde birinciliği Stephan Chebogut, kadınlarda ise Etiyopyalı Koren Jelila Yal göğüsledi. Birinciler 50’şer bin dolar para ödülünün sahibi olurken, toplamda 1 milyon dolar ödül dağıtıldı.

 

88 ülkeden 13 bin sporcunun 3 farklı parkurda yarıştığı Avrasya Maratonu’nu erkeklerde Kenyalı atlet Stephan Chebogut 2.11.08’lik dereceyle, kadınlarda ise Etiyopyalı Koren Jelila Yal 2.28.09’luk dereceyle kazandı. Kadınlarda 2 Türk atlet maratonu ilk 5’te tamamladı.

 

3 bin 838 atletin yarıştığı 42,195 metrelik maratonda erkeklerde ilk 3 sırayı Kenyalı atletler oluşturdu. Kadınlarda ise 3 Etiyopyalı ve 2 Türk atlet ilk 5’i oluşturdu. Milli atlet, olimpiyat ikincisi Elvan Abeylegesse’nin 15 km’de ikinci olduğu Avrasya Maratonu’nda 8 km’yi Furkan Aksuoğlu isimli Türk atlet birinci tamamladı.

 

Avrasya Maratonu’nda 5 bin 469 kişinin katıldığı 15 km koşusunu erkeklerde Etiyopyalı Biruk Demiye, kadınlarda ise yine Etiyopya’dan Seboka Seyfu; 3 bin 699 atletin koştuğu 8 km’lik koşuyu erkeklerde Furkan Aksuoğlu, kadınlarda Bulgaristan’dan Veneta Cholakova birinci tamamladı. Türk kadın atletler Sultan Haydar ve Ümmü Kiraz, 42,195 metrelik maratonu üçüncü ve beşinci sırada tamamladı.

 

Editör: TE Bilişim