Emekli Öğretmen 63 yaşında Avrasya Maratonunda Niğde’yi Temsil eden Kadir Kara gençlere taş çıkarttı.
 
Emekli Öğretmen Kadir Kara 1947 doğumlu 63 yaşında, çeşitli sağlık problemlerini ve kanseri spor sayesinde yenerek, Veteranlarda daha önce yarı maraton(21.100) koşmasına rağmen İstanbul'da yapılan uluslararası 32. Avrasya Maratonu'nda, ilk kez tam maraton(42.195km.) u 4. saat 43 dakika’da koşarak Niğde’yi ilk kez 55 yaş üzeri vetaranlarda Avrasya maraton yarışmasında temsil ederek bir ilke imza attı.
 
Maratona 8000 kişi kayıt yaptırdı. Kadir Kara 8000 kişi içinde genel sıralamada 225.ci, kendi yaş grubunda Türkler arasında 4.cü olarak oldu. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tesislerinde yaz, kış, soğuk, sıcak yağmur, çamur demeden günde 2 saat spor yaparak gençlere örnek olan Kara; Ayrıca Beden Eğitimi ve Yüksek okulu, Polis okulu ve Askeri okullara hazırlanan gençlere fahri atletizm danışmanlığı yaptığını, kendisini spora adayan 63’lük ihtiyar delikanlı gençlere çağrıda bulunmayı ihmal etmedi. Kadir Kara sağlıklı yaşamak ve sağlığı korumak için spor yapın, hayatınız kahvehane, internet başında veya internet cafe gibi vb. sağlık açısından tehlike arz eden yerlerden uzak durun dedi.   
 
          Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan emekli öğretmen Kadir Kara spor hayatını 63 yaşında olmasına rağmen spora yapmış olduğu katkılardan ve gençlere örnek davranışından dolayı kendilerine teşekkür ederek her zaman destek olmaya hazır olduklarını bundan sonraki spor hayatında da başarılar diledi. Tesislerimizin 7’den 77’ye bütün halkımıza açık olduğunu ve İlimizde son yıllarda spor yapan insan sayısının artığını, yeni kurulan spor kulüpleriyle lisanslı sporcu sayısının 10 binlere yaklaştığını, özellikle orta ve üzeri yaş guruplarında sağlık problemi yaşayan insanlarımızın sağlıklı yaşam için spora yöneldiğini, özverili, düzenli ve disiplinli çalışarak, veteranlarda ciddi bir sporcu potansiyeli oluşturduk, vetaranlar spor kulübü kurduklarını bu kulüple vetaranlar spor faaliyetlerini yürüttüklerini söyledi.
 
Editör: TE Bilişim