Okullar arası puanlı atletizm il birinciliği yarışları 04.04.2014 Cuma günü sona erdi. 4 Gündür devam eden  yarışlar1-2 Nisan 2014 Tarihlerinde ilk ve orta okullar, 3-4 Nisan 2014 Tarihlerinde liseler arası puanlı atletizm yarışmaları Niğde 5 Şubat stadında yapıldı.


 

Niğde Atletizm il temsilcisi Ali Tunç’un verdiği bilgilere göre Okullar yarışmasında 100 M. 200 M. 400 M. 800 M. 1500 M. 3000 M. 100 M. Engelli, 110 M. Engelli, 300 M. Engelli, Uzun atlama, Üç adım atlama, Yüksek atlama, Sırıkla Yüksek atlama, Gülle atma, disk atma, Cirit atma, Fırlatma topu, 4x100 M. ve  İsveç bayrak yarışları yapıldı.4 gün süren zevkli ve çekişmeli geçen yarışlara küçükler kategorisinde  5 Şubat Orta  Okulu, Ulukışla YİBO, Sazlıca Ortaokulu, Çamardı Mehmet Akif Ersoy YİBO,19 Mayıs Ortaokulu, Aktaş Şehit Yüksel Kabaca Ortaokulu ve Kamil Alakuş Orta okulu katıldılar.

 

Küçük kızlarda  takım halinde 5 Şubat Orta  Okulu 1. Çamardı M.Akif Ersoy Ortaokulu 2. Ulukışla YİBO 3. oldular.

Küçük erkeklerde Takım halinde; 5 Şubat Orta  Okulu 1. Ulukışla YİBO. 2. Sazlıca Ortaokulu 3. oldular.

Yıldızlar kategorisine ise Kamil Alakuş Orta okulu,Sazlıca Ortaokulu, Çamardı Mehmet Akif Ersoy YİBO, Dumlupınar orta okulu, Alay Şehit Oktay Önder Ortaokulu  ve Ulukışla YİBO sporcuları katıldılar.

Yıldız kızlar kategorisinde takım halinde; Sazlıca Ortaokulu 1. Alay Şehit Oktay Önder Ortaokulu  2. Ulukışla YİBO. 3. oldular.

Yıldız erkekler kategorisinde takım halinde; Dumlupınar orta okulu 1. Sazlıca Ortaokulu 2. Ulukışla YİBO 3. oldular.

Liselerde ise bayanlarda tek takım, Özel Sungurbey Lisesi katıldığı için rakipsiz 1. olurken,

Erkeklerde ise 3 takımdan; Niğde Ticaret Meslek Lisesi 1.  Niğde Anadolu İHL. 2. Altunhisar 75. Yıl Lisesi 3.  oldular.

 

Yarışmalar sonunda Liseli Gençler kategorilerinde 1. Olan okullar 28-30 Nisan 2014 tarihlerinde Niğde’yi temsilen Adana’ da, Yıldızlar ve küçükler kategorilerinde 1. Olan takımlar ise 3-4 Mayıs 2014 tarihlerinde Mersin’de yapılacakgrup birinciliği yarışmalarına katılacaklar.  Ayrıca  ferdi olarak baraj derecelerini geçen sporcularda grup birinciliği yarışmalarına katılabilecekler. Dereceye giren sporculara yarışma  sonrası ödüllerini Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Bülent Özgüven, Atletizm İl temsilcisi Ali Tunç, Beden Eğitimi Öğretmenleri ve GHSİM personelleri Bahar Yavuz,ve Oktay Karapınar verdi.

 

Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan; yarışmalara katılan tüm Öğretmen, antrenör ve sporculara teşekkür ederek, Gruplarda Niğde’yi temsil edecek okullara ve sporculara başarılar diledi.


Editör: TE Bilişim