10 Kasım Atatürk’ü anma etkinlikleri çerçevesinde geleneksel olarak yapılan Kros yarışlarında Niğde Üniversitesi bayan kros takımı 3. oldu.

 

 

Atatürk Kültür Merkezi Hipodrom alanında yapılan koşuda toplam bin 129 sporcu yarıştı.  Kızlar ve erkeklerde; bin 500, 2 bin, 3 bin, 4 bin, 5 bin ve 6 bin metrelerde yapılan yarışlarda küçük, yıldız, genç ve üniversite kategorilerinde öğrencilerinden oluşan takımlar mücadele etti.

 

 

4 bin metre Üniversiteli bayanlar kategorisinde Niğde Üniversitesi  bayan kros takımı 3. olurken, 6 bin metre üniversiteli büyük erkekler kategorisinde sporcularımız 4. oldu.

 

 

Ferdi sıralamada bayan sporcularımızdan; Hülya Baştuğ 6. Mehtap Baştuğ 7. Buket Gezerkaya 16. Hayriye Şafak 19. Fatma Bolat ise 25. oldu.

 

 

67 Puan alarak yarışları 4. sırada tamamlayan erkek kros takımızda ise Yavuz Ağralı 8.  M. Ali Tosun 22. Süleyman Sarıdağ 37. Faruk Teker 39. Hüseyin Kaman ise 50. oldu.

 

 

Niğde Üniversitesi  Kros takımı idarecisi Öğretim Görevlisi Ali Tunç ve antrenör Öğretim Görevlisi Mustafa Kılıç, erkek kros takımımızın, Avrasya maratonuna giden sporcularımız nedeniyle dereceye giremediğini belirterek Avrasya Maratonunda 15 km. erkekler yarışında mücadele eden Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi Muzaffer Bayramın Türk sporcular içinde 2. olduğunu söylediler.

 

 

Üniversiteler Kros Türkiye birinciliğinde erkeklerde dereceye girmek için yarışacaklarını ifade eden Tunç ve Kılıç bu doğrultuda atletlerin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü söylediler.


 

Editör: TE Bilişim