Spor Genel Müdürlüğünü tarafından bu yıl 2.düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi Müsabakalarına Ankara, Konya, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Sivas, Kayseri, Çankırı, Yozgat ve Niğde takımları katıldı.

Müsabakalarda iller kız ve erkek takımları olarak çeyrek final müsabakalarına kalabilmek için ter döktüler.

Kız takımları 5 Şubat spor salonunda, erkek takımları ise Niğde Üniversitesi BESYO spor salonunda mücadele ettiler.

Yapılan müsabakalarda gruplarında ilk 2’ye kalan takımlar 23 – 25 Ocak’ta İskenderun’da yapılacak olan çeyrek finale kalmaya hak kazandılar.

 Niğde Kızlar kategorisinde voleybol il karması A grubunda Kayseri, Sivas, Kırıkkale İle çeyrek final için mücadele etti. Ekibimiz ilk gün güçlü rakibi Kayseri ile karşılaştı. Filenin Sultanları Kayseri il karması karşısında direnmesine rağmen mücadeleden 3-0 mağlup ayrıldı.

 2.gün Kırıkkale il karması ile mücadele eden filenin sultanları maçı büyük bir üstünlük ile 3-0 kazandı. Grubun son maçında Sivas İl karması ile çeyrek finale kalma mücadelesi verdi. Müsabakaya iyi başlayan il karmamız bu mücadeleyi de 3-0 kazanarak çeyrek finale kalmaya hak kazandı.

Filenin prensleri Niğde Üniversitesi BESYO spor salonunda oynamış oldukları maçlarda çok çabalamalarına rağmen 1 galibiyet ve 2 mağlubiyet alarak gruptan çıkma şansını kaybetti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Harun Turhan karşılaşmaların sonunda yaptığı açıklamada; Başta Spor Şube Müdürü Bülent Özgüven’e, İl Müdürlüğü personeline, Voleybol il temsilcisi Yusuf Biltekin’e hakemlere ve Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İlimizi Çeyrek finalde temsil edecek olan Niğde Kız Analig il karmasının başarılar diliyorum” dedi.


Editör: TE Bilişim