Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan Anadolu Ligi hakkında açıklama yaptı.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığımız Spor Genel Müdürlüğümüzce Olimpiyatlara ve diğer şampiyonalara Ülkemizi temsil edecek sporcuların tespit edilerek yetiştirilmelerini hedeflenen Bölgeler arası yapılan Anadolu Ligi tamamlanmıştır. Finalleri Nevşehir İlinde yapılan Anadolu ligine Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kırşehir ve Kırıkkale İllerinin katıldığını belirterek 06 Nisan 2013 tarihinde başlayan lig sonunda İlimizi başarıyla temsil eden takımlarımızı ve antrenörlerini tebrik eden İl Müdürü Harun Turhan bundan sonraki yarışmalarda başarılarının devamını diledi.

ATLETİZM

Atletizm antrenörü Ahmet Yavuz: Anadolu Ligi kapsamında Atletizm’de yapılan yarışmalar neticesinde genelde erkeklerde 3. Olurken kızlarda 4. Olduk. Ferdi sıralamalarda 100 mt.1., 300 mt.1., uzun atlamada 1., gülle atmada 3., bayrak yarışında 1. Olurken gülle atma ve 2000 metrede 5. Olduğumuzdan dolayı genel klasmanda az farkla grup 3. Olarak yarışmaları başarıyla tamamladık.

BADMİNTON

Badminton Antrenörü Mehmet Turaç: Kızlarda 1. Olurken erkeklerde 5. Olduklarını belirterek erkeklerde yeteri kadar sporcularının olmadığını ilerleyen zaman diliminde bilhassa yaz spor okullarında erkek sporcularında katılımı ile erkeklerde de başarıyı yakalamayı hedeflediklerini söyledi.

MASA TENİSİ

Masa tenisi il temsilcisi Yusuf Şahbaz: Kızlarda ve erkeklerde 4. Olduklarını belirterek önümüzdeki spor sezonunda masa tenisi ligi oluşturmayı düşündüklerini ligi başlatmaları halinde masa tenisinde büyük başarılara imza atacaklarını söyledi.

HENTBOL

Hentbol Antrenörü Caner Can: 5 hafta boyunca süren müsabakalar neticesinde Kızlarda ve erkeklerde 4. Olduğunu belirtirken ilk haftalarda aldıkları şanssız mağlubiyetlere rağmen son 3 haftada göstermiş oldukları başarının şampiyon olmalarında yetersiz olduğunu söyledi. Yeni bir oluşum olan hentbol takımımız bu turnuvada göstermiş olduğu son başarılarıyla geleceğe ışık tuttuğunu söyledi.

TAEKWONDO

Niğde Taekwon-do Takımı ve Milli Takımlar Antrenörü Turgay Ateşmen: Anadolu ligi hakkında bilgi verdi. Anadolu Ligi Taekwon-do finalleri Nevşehir ilinde 01-02-Haziran 2013 tarihinde yapıldı. Ligin 1.ayağında Niğde’de şampiyon olan takımımız 2. ayağında  Nevşehir’de yine şampiyon oldu. 3.ayağında Kırıkkale’de şampiyonluğunu tekrarlayan takımımız 4.ayağı Kırşehir’de yapılan turnuvada tekrar şampiyon olarak geri döndü. Lig Finallerinde Nevşehir ilinde kız ve erkek takımlarımız şampiyonluk kürsüsüne çıktı. Ligin bütün ayaklarını açık ara şampiyon tamamlayan Niğde Taekwondo takımı erkeklerde ve kızlarda genel klasmanda 1. olarak ligi tamamlamıştır dedi.

 

Editör: TE Bilişim