Niğde 5 Şubat Spor Salonunda  06 - 07 Nisan tarihleri arasında yapılan müsabakalara Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale illerinden yaklaşık 100 sporcunun katılımı ile Anadolu Liginin ilk ayağı Niğde’de başarıyla tamamlandı.


İlk gün açılış seremonisinde konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Gafur Emlek; Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Anadolu liginin yapılmasındaki asıl amacın Olimpiyat oyunlarına sporcu yetiştirilmesi olduğunu dolayısıyla Türkiye’ye olimpiyatlarda madalya kazandırmayı hedefleyen spor branşları Atletizm, Badminton, Masa tenisi, Taekwondo, Hentbol gibi ve yaş kategorileri 13-14 (1999-2000 doğumluları kapsayan turnuvalar düzenleyerek elit sporcu yetiştirdiklerini söyledi. Emlek konuşmasını Sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, organizasyon kabiliyetinin geliştirilmesi, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması amacıyla bölgesel lig oluşturulduğuna dikkat çekerek Bölgesel lig yarışmaları Spor Genel Müdürlüğü ilgili federasyonlar ve okul sporları yarışma talimatlarına göre düzenlendiğini söyledi.


          Niğde Taekwondo İl Temsilcisi Ufuk Şimşek; Anadolu ligi Taekwondo müsabakalarınının  Niğde ayağının başarıyla tamamlandığını, müsabakalara katılan Niğde, Nevşehir, Aksaray, Kırşehir, Kırıkkale illerinin idarecilerine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan tarafından şilt verildiğini,  turnuva sonunda İlimizin ferdi ve takım sıralamasında 1. gelerek, gelecek adına büyük bir perforsman sergilediğini belirtti. 

















Editör: TE Bilişim