Spor genel müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Anadolu ligi puanlı atletizm grup birinciliği yarışları 5 Şubat şehir stadında cumartesi günü yapıldı. Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir ve Kırıkkale illerinin katılımı ile yıldız kız ve yıldız erkekler kategorilerinde,  100 m. 300m. 1500m. 2000m. Uzun atlama, gülle atma ve 4x100 m. Bayrak yarışları olmak üzere 6 branşta yarışlar yapıldı.


Atletizm il temsilcisi Ali Tunç’un verdiği bilgiye göre İlkinin Aksaray da yapıldığı Anadolu liginin ikincisi ilimizde, üçüncüsü Kırşehir de, dördüncüsü Kırıkkale de, finali de Nevşehir de yapılacak dedi.  Beşerli gruplar halinde bu yarışların aynısı Türkiye’nin başka illerinde yapılıyor. Amacı 2020 olimpiyatlarına sporcu seçmek ve yetenekli sporcuları eğitim merkezlerine kazandırmak olan yarışmalar bundan sonra her yıl yapılarak Olimpiyatlara kadar bu yetenekler yetiştirilecek. Yarışlar sonunda
Niğde, Nevşehir, Aksaray, Kırşehir, Kırıkkale illerinin idarecilerine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan tarafından şilt verildiğini ifade eden Tunç turnuva teknik sonuçlarını şöyle açıkladı.


TEKNİK SONUÇLAR:

KIZLAR:                         ERKEKLER:

1.AKSARAY                    1.NİĞDE

2.NEVŞEHİR                   2.NEVŞEHİR

3.KIRIKKALE                  3.KIRIKKALE

4.NİĞDE                        4.KIRŞEHİR

5.KIRŞEHİR                    5.AKSARAY

  







Editör: TE Bilişim