Ülkemizde ilk defa organize edilecek olan 14. Dünya Salon Atletizm Şampiyonasına ilimizden atletizm il temsilcisi Ali Tunç  davet edildi. 09-11 Mart 2012 tarihleri arasında İstanbul Ataköy Atletizm Salonunda düzenlenecek yarışmalara  172 ülkeden toplam 685 sporcu katılacak.

 

 Dünyanın en iyi atletlerinin yarışacağı Dünya Salon Atletizm Şampiyonasını bazı tv. Kanalları naklen verecek. Atletizm Federasyonu tarafından  Dünya Salon Atletizm Şampiyonasına davet edilen Ali Tunç “ Olimpiyatlara talip olan bir ülke olarak birçok uluslar arası müsabaka organize etmeliyiz. Olimpiyat oyunları atletizmle başlamıştır. Olimpiyat demek atletizm demektir. Ülke olarak atletizme daha fazla önem vererek sahip çıkmalıyız.” Dedi.

Bu yarışmalarda Türk sporseverler, aralarında Yelena Isinbayeva, Dayron Robles, Blanka Vlasic, Carmelita Jeter, Teddy Tamgho gibi yıldızların da yer aldığı çok sayıda dünyaca ünlü atleti canlı izleme fırsatı bulacak.

Dünya Salon Atletizm Şampiyonası “İstanbul 2012”, sayıları 1200’ü bulan yerli ve yabancı basın mensubu tarafından yerinde takip edilecek. Yarışmaların üç gün boyunca televizyondan yapılacak canlı yayınlarla tüm dünyada yaklaşık 3 milyar izleyiciye ulaşması bekleniyor.

 

İstanbul’un 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları'na aday olduğunun açıklanmasının ardından, organizasyonun önemi bir kat daha arttı. Son üç Yaz Olimpiyat Oyunları’nı düzenleyen kentlerin tamamının Olimpiyatlardan önce gençler ya da büyükler düzeyinde bir Dünya Atletizm Şampiyonası’nı ağırlamış olması, 2020 Olimpiyatları’nın ev sahibinin belirleneceği 2013 yılı öncesinde Türk atletizmine ayrı bir sorumluluk yüklüyor. Türkiye Atletizm Federasyonu’nun kısa vadede temel hedefi, 14. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nda hem organizasyon başarısı hem de sportif başarı elde etmektir.



 

Editör: TE Bilişim