Marmarisli rafting ve nehir kanocu Vedat Vural (51) ile yaşları 50 üzeri üç arkadaşı, 32 kilometrelik dağ maratonua imza atacak. Dört arkadaş, Niğde Demirkazık Köyü'nden koşmaya başlayıp, Aladağlar'ın 3 bin 400 metresinde zirve yaptıktan sonra 32 kilometrelik dağ maratonunu Adana Ulupınar Köyü'nde sonlandıracak. Maratonun hiç durmadan koşularak 10-12 saat arasında tamamlanması planlanıyor.

Muğla'ya rafting ile nehir kanosunu ilk kez getiren ve maraton koşan turizmci Vedat Vural ile daha önce çeşitli yarışlarda birlikte koştuğu 30 yıllık arkadaşları İstanbul'dan Cihan Çetinel (50) ve Haldun Aydıngün (53) ile Antalyalı Ufuk Güven (51), 13 Ağustos'ta Niğde Aladağlar'da Türkiye'de bir ilki gerçekleştirecek. Yaşları 50 üzeri olan atletler dağ maratonunda yaklaşık bin 800 metre tırmanırken, 2 bin 300 metre de iniş yapacak. Denizden 3 bin 400 metre yüksekliğe çıkacak olan dört arkadaş gündüz sıcaklığından mümkün olduğu kadar az etkilenmek için koşuya 13 Ağustos gece saat 02. 00'de başlayacak. Koşu hakkında bilgi veren Haldun Aydıngün, 'Biz yaklaşık 30 seneden beri bu tür etkinliklere katılan dört arkadaşız. Dağcılıktan geliyoruz ve son yıllarda maratonlara katıldık. İlk defa da bir dağ maratonu deneyeceğiz. Bildiğim kadarıyla bu yaşta atletlerin, bu yükseklikte koştukları ilk maraton bu olacak. Ayrıca dağ maratonları dünyada çok tanınan ve bilinen bir spor. Düzgün uygulandıklarında turizme büyük katkı sağlayabilir. 5-10 yıl sonra bu koştuğumuz parkurda 2-3 bin sporcu görmek ve bunları aileleriyle birlikte burada ağırlamak çok mümkün. Bu nedenle Niğde'nin turizmine büyük katkı sağlayabilecek bir spor dedi.

Koşuları boyunca Globalstar Avrasya'nın Spot adlı uydu takip ve güvenlik cihazıyla adım adım izlenecek olan atletlerin güvenliği de yine aynı cihaz tarafından sağlanacak. Cihaz sayesinde koşucular, tek tuşla önceden belirlenen kişilerden veya acil durumlarda jandarma ve sağlık ekiplerinden yardım isteyebilecek.




Editör: TE Bilişim