Bisiklet Antrenörü Özcan Kodaz, akülü bisikletten sonra güneş enerjili bisiklet yaptı.

 

 Niğde  Bisiklet Takımı Antrenörü Özcan Kodaz 2012 yılında normal bir mahalle bisikletini elektrikli bisiklet haline dönüştürmüştü.

 

 Özcan Kodaz  akülü bisikletten sonra güneş enerjisiyle hareket eden Bisiklet projesini  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde başarıyla tamamladı.

 

 Bisikletin  en büyük özelliğinin önden çekişli olması,  motor gücünün 36 volt olmasından dolayı dik yokuşlarda hiç güç kaybının yaşanmaması  ve hiç pedal atmadan güneş enerjisi ile akü bitti yolda kalacam derdi olmadan  saatlerce yol gidebiliyor olmasıdır.

 

 Güneş panelleri sayesinde önce bisikletin üzerindeki akü şarj oluyor daha sonra panellerden gelen enerji  otomatik olarak doğrudan motora gelerek kesintisiz harekete geçilebilmektedir. Güneşin olamadığı zamanlarda şarj olmuş akü devreye girerek Bisikletimiz hareketine devam edebilmektedir. Güneş enerjisi ile gidebilen bir aracın projesini de çizdiğini belirten Kodaz maddi olarak  destek verilmesi halinde projesini  uygulamaya geçirerek  güneş enerjisi ile gidebilen bir araç yapabilecek durumda olduğunu belirtti.


Önceki haberimiz için Manşete TIKLAYIN







Editör: TE Bilişim