Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü etkinlikleri kapsamında "5 Ocak Adana Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu" ve "Halk Koşusu" 06.01.2013 Pazar günü yapıldı.



Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen ve Adana Valiliği ile Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen koşu, Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi 'nin katkılarıyla Türkiye Atletizm Federasyonu'nun yarışma takvimine alınarak uluslararası statüye kavuşmuş ve dünya standartlarında elektronik takip sistemi ile sporcuların ölçülmesi için sporculara chip sistemi getirtilmiştir.


Start öncesi ve sonrası Mersin ve Adana’da 2013 yılı içerisinde yapılacak olan Akdeniz oyunlarının tanıtımı yapan palyaço tarafından gösteri yapılarak tüm sporculara hediyeler verildi.



Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, törende yaptığı kısa konuşmada, 5 Ocak Adananın Kurtuluşu münasebetiyle düzenlenen bu etkinliğe emeği gecen başta Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze, Canla başla görev yapan Emniyet Müdürlüğümüze çok teşekkürlerimi sunuyorum yağmura rağmen sporcuların maratona katılmak için alanı doldurduğunu belirterek, "Türk sporcusu ne kadar mert olduğunu göstermiştir" dedi.

30 yabancı sporcu olmak üzere toplam 460 sporcunun katıldığı 21.097,5 M mesafeli yarı maraton koşusunun startını Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz verdi. Yarı Maraton’un başlangıç noktasında Belediye Başkan Vekili Aldırmaz ile birlikte Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Başkan Vekili Ergüder Uzun, Federasyon Asbaşkanı Hüseyin Yıldırım, Genel Sekreter Nihat Doker, Türkiye’nin efsane maratoncuları Serap Aktaş, Ercüment Karakaplan, Aycan Kurtcan, Muharrem Or, Selahattin Yıldız, Necati Çeteci, Haydar Doğan, Asım Çetin, Cahit Yüksel, Mehmet Genç, Mehmet Yurdadön, İsmail Akçay, Hamza Canavar, Mehmet Kuş, Mithat Şahin Gençlik ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, kamu kurumu temsilcileri ve vatandaşlar da yerlerini aldı.

Sporcular yoğun yağışa karşın büyük ilgi gören yarı maratonda eski Adana’nın tarihi ve yeni Adana’nın modern dokusunu birleştiren güzergâhı takip eden atletler Merkez Park’taki bitiş noktasına ilk önce ulaşmak için büyük mücadele verdi.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, yaptığı açıklamada;

“Uluslararası Hüviyete kavuşan Adana Kurtuluş Yarı Maratonu ve Halk Koşusu’nun düzenlenmesinde bize destek ve güç veren Adana Valimiz Sayın Hüseyin Avni Coş’a, Atletizm Federasyonumuza, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sayın Fazlı Bayram Hadi ve ekibine teşekkür ediyorum dedi.

Uluslararası yarı Maraton’da dereceye giren atletlere para ödülü, plaket, katılım belgesi, Tişört, şapka ve çanta verildi, Halk Koşusu’nda dereceye girenlere ‘de madalya ve katılım belgeleri takdim edildi. Adana Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu’nda bu yıl toplam 75 bin lira para ödülü dağıtıldı.

Niğde’den katılan atletlerin tümü yarı maraton 21.100 Km. tamamlayarak büyük bir performans sergilediler. Teknik sonuçlar ise şöyle gerçekleşti. 40-44 Yaş gurubunda yarışan Nihat Özkaymak; 1.16.20 lik derecesi ile 2. Oldu. Muzaffer Bayram genel sıralamada 1.07.30 luk derecesi ile 10. Olurken Türkler arasında 2. geldi. Kadir Kara 65-69 yaş gurubunda 2.05.00 ile 9. ,Ramazan Eryiğit  60-64 yaş gurubunda 1.53.08 ile 10., Ayhan Dokucu 45-49 yaş grubunda 1.47 ile 25., Hikmet Demirezen 45-49 yaş gurubunda 1.50.44 ile 27., Ali Özdemir 55-59 yaş gurubunda 2.09.30 ile 28., Süleyman Sevimli ise genel sıralamada 1.35.51 lik derecesi ile 104. Oldu. İlimizden yarışmaya katılan tek bayan olan Hülya Baştuğ ise 1.32.32 lik derecesi ile Türk bayanlar arasında 6. Oldu.



Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan; Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü etkinlikleri kapsamında "5 Ocak Adana Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu" ve "Halk Koşusu"na katılarak İlimizi başarıyla temsil eden Veteran atletleri kabulünde gençlere ve her kesimin spor yapmalarına örnek olmaları nedeniyle atletleri tek tek kutlayarak başarılarının devamını dileyen Turhan; 7’den 77’ye her kesimi spor tesislerimize bekliyoruz dedi.



Editör: TE Bilişim