Üniversite Sporları Federasyonu 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı faaliyet programı gereğince düzenlenen 2. Lig Basketbol (Bayan-Erkek) müsabakaları, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi spor tesislerinde gerçekleştirildi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Bayan Basketbol takımının da 1. Lige yükselme sevinci yaşadığı müsabakalar sonucunda erkeklerde ise Çağ Üniversitesi ve Adıyaman Üniversitesi gruplarını ilk sırada tamamlayarak bir üst lige yükselmeyi başardı.

Müsabakalar sonunda başarı elde eden takımlara kupalarını vermek üzere Üniversite Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Salonunda, kupa töreni gerçekleştirildi. Törene katılan Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, grubunu ilk sırada tamamlayan ve bir üst lige yükselme başarısı gösteren Üniversite Bayan Basketbol takımımıza şampiyonluk kupasını takdim etti ve başarı elde eden Çağ Üniversitesi ve Adıyaman Üniversitesi’ni de tebrik etti.

Kupa töreninin ardından açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, bayan basketbol takımımızın büyük bir başarıya imza attığını vurgulayarak, “Kızlarımız müsabakalar boyunca en üst seviyede mücadele verdiler ve bu mücadelelerinin karşılığı olan zafere ulaştılar. Erkek takımımız ise bu yıl tecrübe edindiler. Onlar da gelecek yıllar için çalışmalarını sürdürecek ve başarı elde edeceklerdir diye umuyoruz. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak, birleştiricilik yönü ile çok değerli olan sporun ve sporcunun her zaman yanında olduğumuzu bir kez daha belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim