Kültürel değerlerimizin korunması, yaşatılması ve yeni nesillere tanıtıp uygulanması hükümetin olduğu kadar yerel yönetimlerin de birincil meselesidir. En azından ben böyle düşünüyorum.
 
Niğdeli olarak bizim kılıç kalkan ekibimiz yok, olmazda. Çünkü bizim geleneğimizde böyle bir yaşanmışlık yok. Biz yerel türkülerimizle oynar yerel kaygılar çekeriz. Ancak çok değil 8-10 yıl önce İstanbul Niğde Kültür ve Yardımlaşma Derneğinde koordinatörlük görevim esnasında Niğde'nin tanıtımı adına yaptığımız bir televizyon programında üniversitenin folklor ekibi memleketimizin yüznün akı olmuştu. Bilmem şu anda yaşatılıyor mu? Yaşatılması lazım yoksa gerçekten acı verici...
 
Katıldığım Anadolu Sağlık Anadolu Meslek Lisesinin tanışma kaynaşma organizasyonun da anladığım kadarıyla Elmadağ'dan gelmiş ve Türk müziğinin gelişmesini misyon edinmiş bir ekip çaldı, söyledi ve insanlar gerçekten eğlendi. Organizasyonu tertip edenleri tebrik ediyorum. Peki böyle ekipler Niğde de ya da Bor'da neden olmaz, neden olmuyor? Biz bu kadar beceriksizmiyiz?... 
 
Benim bildiğim Bor İlçesinde enerjisini 'Dabakhane' den alan Tuluk Ekibi vardı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinde gösteri yaparlardı. Bu ekibi yaşatmak zor bir iş olmaz sanırım. Bu ekip yapılacak gayretli ve yaratıcı çalışmalarla  ‘Niğde Bağları’ müziği eşliğinde geliştirip büyütülebilir. Organizasyonu liselerimizin müzik öğretmenleri yapabilir.
 
Millet olabilmenin en önemli çimentosunun Kültür - Edebiyat ve Sanat etkinlikleri olduğu her birey tarafından bilinmektedir. Ancak geçmişte adına vahşi kapitalizim dediğimiz, günümüzde de globalizim dedikleri vahşete malesef  yenilmiş görünüyoruz. Batının bilgisayar oyunlarına alternatif ürünler üretemediğimiz için geleceğimiz olan gençliğimizi teslim etmiş durumdayız. Peki gençliğimiz bu durumdayken, orta yaşlılarımız yada yaşlılarımız ne durum da? Tesbitlerim o ki ‘Saldım çayıra Allah kayıra’ durumundadırlar.
 
Vicdani aklı, yerel yönetim sorumluluğu olan herkezi göreve çağırıyorum. Siyasal açıdan baktığımızda Demokrat Partiden itibaren Adalet Partisi, Anavatan Partisi, Demokratik Sol Parti, Milliyetçi Hareket Partisi yada Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarları bir gün gelip tarih oluyor. Ancak Kültürel yozlaşma dün olduğu gibi bugünde, yarında şiddetle devam edecek.
 
Niğde Belediyesi Kültürel zenginliklerimizden belkide sadece bize mahsus Ebru Sanatını geliştirmek adına çalışma içerisinde. Bundan dolayı sayın  başkanı kutluyorum. Ancak yetmez, yetmemeli … Niğde ye özel bir folklor ekibi, mümkünse bir Mehteran bölüğü, yapamıyorsak bari bir mehteran mangasını organize edip orta yere koymak lazım. Yerel türkülerimizin derlenmesi ve türkülerimizin icrası esnasında yerel oyunlarımızın sergilenmesi gerekmezmi? Kamu oyuna soruyorum düşündüklerim hoş olmazmı? E… O zaman buyrun yapalım…
 
Bu konularda sponsor aramaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Niğde ve Bor  Ticaret Odaları, Niğde ve Bor Esnaf Odaları konuya destek olmalıdırlar.
 
Saygılarımla … 28.11.2010,  [email protected]