Eskiden şehit haberleri gazetelerin ve televizyonların başlangıç haberi olurdu. Şimdi unutuluyor veya sıralamada sonlara konuluyor. Çünkü sözüm ona bu acı ölümleri durdurmak için iki partimiz el ele verip çözüm üretmeye çalışıyor. Üretebilecekler mi?

***

Bu iş olmayacak. Olursa da Türkiye’nin mahvına sebep olacak. Evvel Allah bunu kimse başaramaz. Çünkü bu iş milli bir politika olmadan başarılamaz. Amerika, Avrupa Birliği işin içindeyken nasıl başaracaksınız?
Abdullah Gül’le o zamanki ABD Dışişleri Bakanı Powell arasındaki protokolü hatırlıyorsunuz. Mondros Mütarekesi gibi bir şeydi. Ordumuzun Kuzey Irak’a girmesi yasaklanıyordu. Güneydoğu Anadolu’daki etnik azınlığın taleplerinin yerine getirilmesi isteniyordu. Bunlar adım adım uygulamaya konuldu. En son uygulamaya konulanı gördünüz, küçük bir şeymiş gibi sunulan Kürtçe meselesi. Bunun sonu gelir diye korkmuyor musunuz? İngilizce seçmeli ders olabilir ya da müfredata bağlı olarak okutulabilir. Çünkü artık İngilizce iletişim dili olmuştur. Bundan memnuniyet duymuyoruz, İngiliz emperyalizminin bir sonucu olarak görüyoruz. Yabancı ülkelerde bu dil konuşuluyor. Ekonomik ilişkilerde bu dil konuşuluyor. Dükkân levhalarımıza kadar sirayet etmiş olan bu dilden ne yazık ki henüz kurtulma ümidi yok. Seçmeli ders Kürtçe yasasından sonra BDP’li Gültan Kışanak’ın demecini de çok küstahça buluyorum. Başbakan’a bu seçmeli dersi almasını tavsiye ediyordu.

***

PKK’nın Batı’daki faaliyetlerini, mal ve para varlığını, ilişkilerini bitirmeden siz PKK sorununu nasıl çözeceksiniz? Uyuşturucudan tutun da insan ticaretine, bağışlara, yabancılardan aldıkları fon desteklerine kadar bir sürü gelirleri var. Bu gelirleri kullanacak işbirlikçi iktidarlar var. Karşı eylemlerin yapılmasını önleyen protokoller var. Kılıçdaroğlu’nun veya MHP’nin bu işe el atmasının nasıl faydalı olacağını söyler misiniz?
Kılıçdaroğlu bu durumun neresini, nasıl düzeltecek? 

***

 Kılıçdaroğlu bu düğümü çözmek için elinde İskender’in kılıcını mı taşıyor? Gerçi adı Kılıçdaroğlu ama kendisi İskender değil. Bağımsız olmadan ve ülkenizde bağımsız bir siyaset uygulamadan bu işi başaramazsınız, boşuna birbirinize gidip gelmeyin. Bunu İran başarıyor. Çünkü bağımsız. Komşularla münasebetini kendi çıkarları açısından düzenliyor. Çin öyle, Rusya öyle. Hatta Suriye bile öyle. Kendisini parçalayacak bütün siyasi manevraları akamete uğrattı. Çünkü Esad ve kadroları bağımsız bir siyasi algılamaya sahip ve iyi politika yapıyorlar. Komşularıyla münasebetlerini sağlam tutuyorlar. Halkla da.
Siz halkınızı bile koruyamıyorsunuz. Hava yolları mensuplarına grev yaptırmıyorsunuz. Öğretmenlerinizi atayamıyorsunuz. Fabrikalarınızı, yollarınızı, limanlarınızı, sularınızı özelleştiriyorsunuz. En önemli stratejik kurullarınızı özelleştiriyorsunuz. Ordunuzun yarısını tutukladınız. Emre Uslu’nun iddia ettiği gibi Güneydoğu’da savaşan ordu mensuplarınızın yargılanacağı sözünü vermişsiniz bu doğru mu? Bu iddiaya henüz bir cevap gelmedi.
 Milli tavırlı gazeteci ve yazarlarınız, siyasileriniz içeride. Bankalarınız ve sigorta şirketleriniz yabancıların elinde, sağlık sektörünü karmakarışık ettiniz. Doktorlarınızı kurşunlara hedef hale getirdiniz. Siz PKK ile uğraşmayı böyle mi başaracaksınız? Başaramazsınız! Önce bağımsız ve milli olmaya karar verin.

***

Siz PKK sorununu çözmek için birbirinizle komşuluk oynarken, şehit sayısı arttı. Nedense artık rütbeliler de hızla şehit oluyorlar. Öyleyse siz neyi nasıl çözmektesiniz?