1 - Geçtiğimiz gün Niğde’nin başarılı bürokratı Tarım İl Müdürü Cemil Usanmaz, baskılar sonucunda tayin istedi.
 
2 - Önceki gün Ziraat Odası Başkanı Bayram Ali Özdemir; siyasilerin ‘etik olmayan davranışları’ndan şikayet etti.
 
3 - Dün de Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Rasim Yılmaz, tartışmaya neden olan merada ‘rant vurgunu arzusu’ olduğunu söyledi.
 
              
İktidarın Niğde’deki ‘tarım politikaları’na etik olmayan müdahaleleri peş peşe tepki görüyor. Tarım İl Müdürü Cemil Usanmaz ve Ziraat Odası Başkanı Bayram Ali Özdemir’den sonra dün de Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Rasim Yılmaz, iktidarın Niğde’deki temsilcilerinin ‘rant peşinde’ olduğunu, bu yüzden de ‘siyasi baskı’ uyguladıklarını söyledi. Rasim Yılmaz; siyasi baskı uygulayan AK Parti Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu’nu da istifaya davet etti.
 
“AK Parti Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu’nun söz konusu merayı almak isteyen Ankara menşeli firma ile ne gibi bir ilişkisi var” diye soran Yılmaz, oluşan baskının Tarım İl Müdürü Cemil Usanmaz nezdinde Ziraat Mühendisleri’ne yapıldığını belirterek, “Bu baskıyı yapan AK Parti Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu’nu istifaya çağırıyorum!” dedi.
11 BİN DÖNÜMLÜK 1. SINIF MERA
Dün Ziraat Odası Başkanı Bayram Ali Özdemir’in siyasi baskı iddialarına bugün yeni iddialar eklendi. Niğde Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Rasim Yılmaz, sert bir basın açıklaması yaparak AK Parti Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu’nu istifaya çağırdı.
 
Rasim Yılmaz, basın açıklamasında “Tarım İl Müdürümüz Cemil Usanmaz ile koordineli bir çalışmamız vardı. Kendisi de Ziraat Mühendisi’dir. Gidiş nedenini açıklarken ‘Üzerimdeki baskılar sonucu tayinini istedim’ demektedir. Bu baskıyı yapan defalarca kendisini arayan AK Parti Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu’dur. Tayine neden olan anlaşmazlık Bor Organize Sanayi karşısındaki 11 bin dönümlük 1. sınıf mera alanıdır. Burası mera arazisi olmasına rağmen mera vasfından çıkarılarak satılmak istenmiştir. Şimdi sormak istiyorum Milletvekili Sayın Muharrem Selamoğlu bu kadar büyük bir araziyi neden mera vasfından çıkartarak satmak istedi? Hangi firma bu meraya talip oldu? Ve Selamoğlu’nun bu firma ile ilişkisi var mı? Yok mu? Konu Tarım İl Müdürü’ne baskı yaparak Niğde’den tayin istemesine yol açacak kadar önemli bir konumu?” dedi. 
 
SELAMOĞLU’NU İSTİFAYA ÇAĞIRIYORUM
 
Şimdi soruyorum AK Parti Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu’nun burayı almak isteyen Ankara menşeli firma ile ne gibi bir ilişkisi var. Oluşan siyasi baskı Tarım İl Müdürü’müz Cemil Usanmaz nezdinde Ziraat Mühendisleri’ne yapılmıştır. Bu baskıyı yapan AK Parti Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu’nu istifaya çağırıyorum!” dedi.
 
Siyasi baskıların her geçen gün arttığını ifade eden Yılmaz, Ziraat Odası’nda da benzer bir durumun olduğunu da ifade etti.
 
           Söz konusu meranın büyüklüğüne de dikkat çeken Yılmaz, buranın 11 bin dekarlık bir arazi olduğunu belirterek, söz konusu arazinin Niğde’de yetişen bodur elma bahçelerinin toplam büyüklüğünden daha fazla olduğunu   ve burası  1 dönüm olmak üzere vatandaşa verildiğinde toplam 11 bin kişinin rahatça kullanabileceği bir araziye denk geldiğini söyleyerek, Cemil Usanmaz’ın burayı mera kapsamından çıkarmayıp satışa onay vermediği için gitmek zorunda kaldığını ifade etti.Mera Kanunu hakkında da bilgi veren Rasim Yılmaz, bahsi geçen kanunun bütün partilerin mutabakat sağlayarak çıkardığını ve 1. sınıf mera olan bir arazinin kimselere satılamayacağını da sözlerine ekleyerek Cemil Usanmaz’a sahip çıktıklarını ifade etti.
Kaynak:Yeniyıldızgazetesi

TARIM İL MÜDÜRÜ CEMİL USANMAZ'IN BASIN AÇIKLAMASI İÇİN TIKLAYIN...

NİĞDE ZİRAAT ODASI BAŞKANI BAYRAM ALİ ÖZDEMİR'in BASIN AÇIKLAMASI İÇİN TIKLAYIN...

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ MUHARREM SELAMOĞLU'nun BASIN AÇIKLAMASI İÇİN TIKLAYIN...

Editör: TE Bilişim